Bill Gates'ten Bezos ve Musk'a uzay eleştirisi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 27 2021
Paylaş
X Post
Microsoft'un kurucusu Bill Gates, 'milyarderlerin uzay yarışı'na ilişkin eleştirilerde bulundu. Gates, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve Tesla CEO'su Elon Musk'ın uzaya yolculuk yapmak için yarış içinde olduğunu belirterek, "Uzay mı? Burada, dünyada yapacak çok işimiz var" dedi.
Ünlü şovmen James Corden ile yaptığı söyleşide konuşan Gates, milyarderlerin uzay yarışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
"Bu hastalıklardan kurtulmaya kafayı taktım"
Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve Tesla CEO'su Elon Musk'ın uzayla olan meşguliyetleri hakkındaki fikri sorulan Gates, "Bu konuyu bilemiyorum. Sıtma ve HIV gibi şeylere ve bu hastalıklardan kurtulmaya kafayı taktım" derken, " Muhtemelen kokteyl partilerinde hastalıklardan bahsederek insanları sıktım" diye konuştu.Microsoft'un kurucusu, "Uzay mı? Burada, dünyada yapacak çok işimiz var" şeklinde konuştu.
"En klas hakaret"
Röportajı gerçekleştiren Corden ise, Gates'in cevabını şimdiye kadar duyduğu yanıtlar içerisinde "en klas hakaret" olarak adlandırdı. Röportaj sırasında ünlü şovmen Gates'e "şu anda bir uzay gemisiyle dünyadan kaçmaya çalışmayan tek milyarder olduğu" için teşekkür etti.
Dünyanın en zengin beşinci kişisi Bill Gates, halk sağlığına olan ilgisini uzun yıllardır dile getiriyor.Eski eşi Melinda Gates ile birlikte eş başkanlığını yaptığı Gates Vakfı ise, Sıtma ve HIV ile mücadelenin yanı sıra Covid-19 aşında eşitliği sağlamak için yüz milyonlarca dolar hibe ve yatırım yapmıştı.
Milyarderlerin uzay yarışı
Elon Musk'ın şirketi SpaceX, 4 "amatör astronotu" 16 Eylül'de uzay yörüngesine göndermişti. ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan kapsül yaklaşık 575 kilometre yüksekliğe çıkmıştı.
ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos da şirketi Blue Origin'in geliştirdiği uzay aracıyla 20 Temmuz'da 106 kilometre yüksekliğe çıkarak uzay seyahatini gerçekleştirmişti.
İngiliz iş adamı Sir Richard Branson da 11 Temmuz'da şirketi Virgin Galactic'in geliştirdiği araçla uzayın başladığı nokta olarak kabul edilen yerden 100 kilometre mesafeye seyahat etmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Adalar Belediyesi AKP'ye geçti2.AKP’den Nevruz için resmi tatil teklifi hazırlığı3.Korkutan uyarı: 451 bin kişinin ölümüne sebep olacak4.Yavaş’ın istifasına Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum: 'Kendi siyasal tercihi'5.Dilovası Katliamı Davasında Belediye İncelemesi: Ruhsat Sorgusu Sonrası Avukatlar Arasında Arbede!
6.AKP’li Vekilin "Öcalan'a Teşekkür" Açıklamasını Haberleştiren Gazetecilere Tehdit ve Gözaltı!7.Mansur Yavaş CHP’den istifa etti: Yoluma bağımsız devam edeceğim8.Adalar'da Siyasi Kriz: Parti Kararına Uymayan 3 CHP’li Meclis Üyesine Vatandaşlardan Sert Tepki!9.Piyasaları Sarsan Fon Vurgununda Yeni Dalga: Holding Yöneticilerinin Tüm Varlığına Tedbir Kararı10.OECD'den Türkiye ekonomisi için kara tablo: Büyüme tahmini düştü, enflasyon beklentisi yükseldi

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER












