BİM'in hisseleri çakıldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Şubat 20 2025
Rekabet Kurumu, bir yöneticinin yerinde incelemeyi engellediği gerekçesiyle BİM’e dev ceza kesti. Cezanın ardından BİM hisselerinde sert düşüş yaşandı.
BİM Hisselerinde Sert Düşüş
Rekabet Kurumu'nun verdiği cezanın ardından BİM hisselerinde sert düşüş yaşandı. Hisseler, yüzde 4,5 kayıp ile 530 liraya geriledi ve BİST-100 endeksinde en kötü performans gösteren hisse oldu.
Rekabet Kurumu'nun verdiği cezanın ardından BİM hisselerinde sert düşüş yaşandı. Hisseler, yüzde 4,5 kayıp ile 530 liraya geriledi ve BİST-100 endeksinde en kötü performans gösteren hisse oldu.
BİM, telefonundaki WhatsApp yazışmalarını silen çalışanın işine son verildiğini ve ilgili yazışmaların teknik çalışmayla geri getirilerek kuruma sunulduğunu aktardı. Para cezasına itiraz etmeye hazırlanan market zinciri, sürecin hukuksuz olduğunu savundu.
Rekabet Kurulu, BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.'ye, kurum uzmanlarının yerinde incelemesini engellediği gerekçesiyle 1.3 milyar TL idari para cezası kesmişti. BİM, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, iddialara yanıt verdi. Şirket, açıklamasında, Rekabet Kurumu'nun 14 Ocak 2025 tarihinde gerçekleştirdiği yerinde incelemede, sağlık sorunu nedeniyle izinli olan bir çalışanın kişisel telefonunda bulunan WhatsApp yazışmalarını sildiğini belirtti.
Çalışanın İşine Son Verildi
BİM, söz konusu çalışanın ticari kararları etkileyebilecek bir pozisyonda olmadığını ve bu yazışmaların kendi inisiyatifiyle silindiğini vurguladı. Şirket, durumu fark ettikten sonra teknik bir çalışma başlatarak yazışmaları geri getirdi ve Rekabet Kurumu'na sundu. Yapılan inceleme sonucunda yazışmaların rekabete aykırı bir durum içermediği anlaşıldı. Şirket ayrıca, söz konusu çalışanın davranışını kabul etmediklerini belirterek, iş akdinin derhal feshedildiğini açıkladı.
BİM, Rekabet Kurumu'na, yerinde inceleme sürecinde herhangi bir engelleme ya da zorlaştırma yapmadığını ifade etti. Ayrıca, yazışmalar geri getirildikten sonra Rekabet Kurumu ile her türlü iş birliğini sağladıklarını ve inceleme sürecini kolaylaştırdıklarını söyledi. Şirket, verilen 1.3 milyar TL'lik cezanın haksız, hukuksuz ve hakkaniyetsiz olduğunu belirtti. BİM, rekabet kurallarına tam uyum içinde hareket ettiklerini ve bu tür bir cezayı kabul etmediklerini vurguladı.
BİM'in açıklamasında, R
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'4.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'5.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor
6.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?7.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi8.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!9.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'10.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







