Bina dinamitle yıkılmayınca bakan alandan ayrıldı


Maltepe'de çok sayıda bloktan oluşan sitenin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkımına karar verildi. Dinamitle patlatılan bir blok yıkılmadı. Vatandaşlar, "Rant için sağlam binaları yıkıyorlar, dinamitle bile patlatamadılar." şeklinde tepki gösterdi. Yıkım töreni için gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise gazetecilere açıklama yapmadan yıkım yerinden ayrıldı.

Zümrütevler Mahallesi Çağlayan Sokak'ta deprem riski taşıdığı gerekçesiyle rapor verilen site bu sabah törenle yıkılacaktı. Dinamitler yerleştirildi. Birinci patlamada binadan sadece birkaç parça düştü. İkinci patlamada dinamitlerin binanın 5 kat çöktü 6 kat ayakta kaldı. Dinamitler patlayıp bina yıkılmayınca daha önce orada ikamet eden vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Sağlam binaları rant için yıkıldığını söyleyen bir vatandaş, "Binalar sağlamdı. Ranta kurban gitti diye düşünüyoruz. Ne kadar dinamit attılar yıkılmadı." diye konuştu.

Yıkımı gerçekleştiren firma yetkilisi ise Mehmet Güler, şöyle konuştu: "Beklenen bir sonuç değildi bizim için. Bu güne kadar 22 patlatmanın hepsi başarılıydı. İçinde 2 bin delik ve birbirine bağlanan sistem var. Bağlantılardan bir hata olmuş olabilir. Daha evvelki yaptığımız patlatmalar gibi binanın tamamen yerle bir olmasını bekledik. Bina yan yattığı için bu halde risk taşıyor. Bu binada uzun boğumlu ekskavatörle yıkacağız. Neden yıkılmadığını tam olarak bilmiyoruz. Binanın içerisinde 1 gram bile patlayıcı madde kalmadı."

Daha önce yıkılan binada ikamet eden bir kadın ise, "Sisteme, düzene kapak olsun bu! Başka ne söyleyebilirim? Çürük çıkarttılar, dinamit bile yıkamadı. Çürük olmadığını herkes gördü. Zorla çıkartıldık biz buradan. Rantsal dönüşüm." şeklinde tepki gösterdi.

Bu arada, yıkım töreni için gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise gazetecilere açıklama yapmadan yıkım yerinden ayrıldı.







bakan-alandan-ayrildi-1972544.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Bina dinamitle yıkılmayınca bakan alandan ayrıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER