Binali Yıldırım aday olmadan seçim yatırımlarına başladı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 20 2018
Meclis Başkanı Binali Yıldırım, köprü geçiş cezalarının affedileceğini paralarının iade edileceğini söyledi.
TBMM Başkanı Binalı Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ceza yiyen sürücülerle İstanbul'da Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı 1'nci Bölge Müdürlüğü'nde biraraya geldi . Toplantı sonrası basın açıklaması yapan Yıldırım, "Kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Geçici madde ile bu işi kökten çözeceğiz.Cezalar Affedilecek, paralar geri ödenecek." dedi.
Yıldırım'ın açıklaması şöyle:
"26 bin 744 adedinin yaklaşık 20 milyonu tahsil edilmiş. Diğerlerinin de tahsilatı için tebligat hazırlanmış. Buradaki arkadaşlarımızı dinledikten sonra şuna kani oldum, devlet gerekli duyuruları yapmamış. Ulaştırma Bakanlığı yeni bir düzenleme yapmalı. Bugünkü toplantının amacı bu mağduriyeti yaşayan on binlerce vatandaşla ilgili düzenleme yapılması gerekir. Bu işle ilgili inşallah düzeltici işlem yapacağız. karayolları kanunu'na geçici bir madde koyarak bu işi kökten çözeceğiz. Bu cezaların yazıldığı günde, bu düzenlemenin Meclis'ten geçtiği güne kadar olan bütün cezaların affedilmesi. Birinci iş bu.
İkincisi dava açılırsa bu davaların düşmesi, feragat edeceksiniz. Bu cezalar kaldırılınca davalardan feragat edilecek. Ödenmiş olanlar da Mart sonuna kadar müracaatları halinde ödedikleri paralar geri ödenecek."
İSTİFA İDDİALARINI YALANLADI
Binali Yıldırım istifa iddialarına ilişkin ise, " Kim demiş? Benden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın. Yalan yanlış haberlere itibar etmenize gerek yok" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


