Binali Yıldırım dava açtı...Dilekçede çocuklarının şirketlerini kabul etti

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Kasım 10 2017
Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet gazetesi ve internet sitesinde yayınlanan ve oğullarının da adı geçen Paradise (Cennet) Belgeleri için kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla gazete aleyhine 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Yıldırım, avukatı aracılığıyla Anadolu 24. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunduğu dilekçesinde, Cumhuriyet gazetesi ve www.cumhuriyet.com.tr internet sitesinde 6 Kasım'da sürmanşetten "Yerli ve milli değil", 7 Kasım'da "Hükümetin başı vergiden kaçıyor" ve 8 Kasım'da "Bir yalan var ama…" başlıklı haber yapıldığı aktarıldı.

"Toplumda yanlış ve yanlı algı oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak yapılan sözde haberlerin özel vurgular kullanılmak suretiyle açık tahkir ve tezyif kastıyla hazırlandığı" iddia edilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Sayın Binali Yıldırım Türkiye Cumhuriyeti 65. Hükümeti Başbakanıdır. Başbakan olarak görevlendirildiği 24 Mayıs 2016 tarihinden önce de Türkiye Cumhuriyeti'nin Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmıştır. Cumhuriyet tarihinin en uzun görev yapan Ulaştırma Bakanı olmuştur. Bütün bu hizmet süreleri içinde önceliği milletine hizmet etmek olmuştur. Müvekkilimin her icraatı halkın gözleri önünde gerçekleşmiştir. Gerek Başbakan gerekse Ulaştırma Bakanı olarak ülkeye hizmet ettiği alanında ve sürede Türkiye'ye çağ atlatmış, sadece ülkemizde değil, dünyada da hayranlık uyandıran eserli ülkemize kazandırmıştır. Müvekkillerim Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım ise saygın iş adamlarıdır. Davalılarca neşredilen basılı ve sanal yayın organlarıyla sürekli ve sistemli bir şekilde Sayın Başbakınımz ve oğulları hakkında yapılan sözde haberler ile yurt içindeki ve yurt dışındaki Türk vatandaşlarını yalan ve çarpıtılmış sözde haberler ile tahrik, teşvik ve sansasyonel bilgilerle kışkırtıp Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve yöneticilerinin itibarlarına zarar verilmek istenilmektedir."

Gazetede yer alan iddialara yer verilen dilekçede, Başbakan Yıldırım'ın 7 Kasım'da yaptığı basın toplantısında kullandığı "Bu şirketler açık faaliyet gösteren şirketlerdir. Bunu her yerden araştırabilirsiniz. Bu iddialar ilk

Bu haberler de ilginizi çekebilir