Binali Yıldırım eşyalarını topladı

AK Parti, hafta sonunda yapacağı kongrede yeni genel başkanı ve başbakanı seçecek. Kongreye sayılı günler kalmasına rağmen hangi ismin aday olacağı henüz belli değil. Türkiye, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın işaret edeceği ‘düşük profilli’ başbakan adayının kim olacağını bekliyor.

Binali Yıldırım eşyalarını topladı

 AK Parti’de geçmiş dönemlerin aksine istişare mekanizması işlemiyor. İki gün sürecek olan ve 800 kişinin katılması beklenen temayül yoklamasının belirleyici olmayacağı konuşuluyor. Partinin ileri gelenleri, il ve ilçe örgütleri, 317 milletvekili, MKYK ile MYK, Erdoğan’ın hangi adayda karar kılacağını öğrenmeye çalışıyor. İbre Binali Yıldırım’dan yana. Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın başbakanlığa taşınmak için hazırlıklarını tamamladığı ve eşyalarını topladığı belirtiliyor. Bakan Yıldırım’a çevresinin kendisine başbakan muamelesi yapmaya başladığı da gelen bilgiler arasında.

Öte yandan Reuters’a konuşan AK Partili bir yetkili, yeni genel başkan adayının cuma günü bir basın toplantısıyla duyurulmasının planlandığını açıkladı. Temayül yoklamasından çıkan neticenin ‘nihai sonuç’ olmayacağının altını çizen yetkili, “Son kararı parti yönetimi verecek. Cumhurbaşkanı’nın görüşleri de dikkate alınacaktır. Bunu cuma günü bir basın toplantısıyla duyurmayı planlıyoruz.” dedi. Financial Times’a konuşan AK Partili iki üst düzey yetkili ise yeni başbakanla birlikte kabinede değişiklikler olacağını, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yerine Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın geçeceğini söyledi.

<< Önceki Haber Binali Yıldırım eşyalarını topladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER