Binali Yıldırım: (Kimlik bilgileri) Bunu yapanlar hesabını verecek


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 50 milyona yakın Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili, "Bu aşamada yani bende var mıyım diye merak edip sisteme girme yarışında olmasın. Siz kendinize ait bilgileri zaten biliyorsunuz. Oraya girmek bir tuzaktır. Sizin girmenizi istiyorlar. Girdiğiniz anda size ait başka bilgileri ortaya çıkarmak istiyorlar. Bundan sonra buna benzer yapacakları işlerin hesabını verecekler. Önceden yasal düzenleme yoktu. Yeni yasal düzenleme yapıldı. Şu anda Cumhurbaşkanımızın onayında." dedi.

Bakan Binali Yıldırım, 19. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin 'Diyalogla İpekyolu Ekonomi, Enerji, İstemsiz Göç ve Terörizm' konulu konferansa katıldı. Konferansın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, 50 milyona yakın Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırılması ile ilgili soruya, "Ben vatandaşlara şunu tavsiye ediyorum. Bu aşamada yani bende var mıyım diye merak edip sisteme girme yarışında olmasın. Siz kendinize ait bilgileri zaten biliyorsunuz. Oraya girmek bir tuzaktır. Sizin girmenizi istiyorlar. Girdiğiniz anda size ait başka bilgileri ortaya çıkarmak istiyorlar. Kimlik bilgileriyle bir şey yapamaz. Hiç kontrol etmeye gerek yok. Kontrol etmek bu kötü niyetlilerin daha sonraki emellerine hizmet etmek anlamına gelir. O yüzden biz hükümet olarak meselenin farkındayız. Bilişim altyapısındaki çalışmalar devam ediyor. Hem de yasal, idari soruşturmalar devam ediyor. Şu kesin ve net bu bir sisteme sızma yoluyla şu anda elde edilmiş bilgi değil. Geçmiş dönemde seçim münasebetiyle partilere verilmiş disketlerden birileri bunu orada ele geçirmiş şimdi de kafa karıştırmak, vatandaşları rahatsız etmek sanki Türkiye'de sistemlerin güvenilir olmadığı algısını yaratmak ve kötü kullanmak için malum örgüt bunu kullanıyor." ifadelerini kullandı.

Bu işlere bulaşanların yaptıklarının hesabını vereceğini vurgulayan Yıldırım, "Bu yola tevessül eden kötü niyetli kişilerin bunu kulaklarına iyice yer etmesini istiyorum. Bundan sonra buna benzer yapacakları işlerin hesabını verecekler. Önceden yasal düzenleme yoktu. Yeni yasal düzenleme yapıldı. Şuanda Cumhurbaşkanımızın onayında. Bugün yarında onaydan çıkar yürürlüğe girer. Dolayısıyla bunun ciddi bir bedeli var. Bunu yapmanın bir bedeli var. Bu yasa olmadan öncede bu ahlaki bir şey değildir. Bu vatandaşlığa, dürüstlüğe, hakka, hukuka uyan bir şey değil." şeklinde konuştu.


CİHAN
<< Önceki Haber Binali Yıldırım: (Kimlik bilgileri) Bunu yapanlar hesabını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER