Binali Yıldırım o afişleri unuttu!

İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı yarışını kazanan Ekrem İmamoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin itirazı sebebiyle şu ana kadar mazbatasına alamadı. Son sözü Yüksek Seçim Kurulu söyleyecek. Bu arada taraflar arasında tansiyon yükseliyor. AKP ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ortak adayı Binali Yıldırım mazbatası olmadığı halde İstanbul'un farklı noktalarına "Teşekkürler" afişleri astırmamış gibi İmamoğlu'na yüklendi: "Ben şimdi soruyorum sayım İmamoğlu elinde mazbatan var mı?"

AKP üyesiyim ama oyumu Ekrem İmamoğlu'na verdim"

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da kördüğüm haline gelmesinden yarışı ilk sırada tamamladığı halde Ekrem İmamoğlu'nu sorumlu tuttu. 

Yıldırım, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul il binasında basın toplantısı düzenledi. 

İMAMOĞLU İÇİN "SABIRSIZ" DEDİ

Yıldırım, "Seçimin sahibi Yüksek Seçim Kurulu'dur. İBB Başkanı yazarak sağa sola gitmenin hava atmanın ne anlamı var. Gördüğüm kadarıyla bir sabırsızlık hali vardır." ifadelerini kullandı. 

AKP bir taraftan sandıktan çıkan sonuçlara itiraz ederken diğer taraftan da İstanbul'un muhtelif semtlerine "Teşekkürler" afişleri astırıyor. O afişlerden birine sprey boya ile "soğan 7 TL" diye yazılması dikkati çekti. 

TEŞEKKÜRLER İSTANBUL AFİŞLERİ ASTIRDI

Ancak Yıldırım, resmi olmayan sonuçlara göre İmamoğlu seçimi kazandığı halde İstanbul'un dört bir tarafına kendisinin fotoğraflarının da yer aldığı "Teşekkürler İstanbul, gönül belediyeciliği kazandı" yazılı afişleri niçin astırdığına temas etmedi. 

Yıldırım konuşmasının bazı bölümlerinde gerilimi daha da tırmandırabilecek sözler sarf etti: "Sanki benim iki katım oy almış da biz oyalamak için bir pozisyon alıyoruz. Şiddetle kınıyorum. Bu milletin sinirini bozmaya hakkınız yoktur."

SÖZÜ SOKAĞA GETİRDİ

Yıldırım'ın siyasi ve ekonomik krizle boğuşan Venezuela'ya atıf yapması dikkati çekti: "Bu millet siyasette birbirine rakip olabilir, fakat burayı bir Venezuela gibi bir havaya sokma isteyenlere karşı tek yumruk olur. Sokağı hareketlendireceğiz iması yapmaktan vazgeçin."
<< Önceki Haber Binali Yıldırım o afişleri unuttu! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER