Binali Yıldırım sorulacak soruları önceden mi görmek istedi?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Haziran 12 2019
İstanbul Belediye Başkan adayları AKP'li Binali Yıldırım ile CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun çıkacağı canlı yayın programının moderatörlüğünü üstlenecek olan gazeteci İsmail Küçükkaya, canlı ortak yayını öncesinde yapılan spekülasyon ve yorumlara cevap verdi.
Binali Yıldırım sorulacak soruları önceden mi görmek istedi?
Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek canlı yayına bağlanan gazeteci İsmail Küçükkaya AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile CHP'den Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun canlı ortak yayını öncesinde sorulacak soruların önceden verildiği iddialarını yalanladı. Küçükkaya, "Ekrem İmamoğlu ile konuşmadım ve hazırlamış olduğum soru yok. Binali Yıldırım'ın benden böyle bir talebi olmadı, olamaz. Yayından önce de hiç kimsenin bunu benim dışımda bilmesi mümkün değil. Kimseye vermem ben onları." şeklinde konuştu.

Küçükkaya şöyle konuştu:

Galiba Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın ortak yayındaki soruları görmek istediğini söylemiş. Bunu nereden çıkardığını bilmiyorum. Çünkü Ekrem İmamoğlu ile günlerdir hiç konuşmadım. Dolayısıyla böyle bir şeyi bana dayandırarak söylemiş olması bir milyarda sıfır ihtimal. Daha sonra galiba sizin de böyle bir iddianız olmuş.

Fatih Altaylı: Şimdi iddia şu, Binali Yıldırım tarafının soruları istediği, senin soruları onlara verdiğin ve onlara verdikten sonra da diğer tarafı arayıp, 'Binali Yıldırım tarafına soruları ilettim, istiyorsanız size de vereyim' dediğin yolunda bir iddiaydı. Senin bu konuda söyleyeceğin nedir?

İsmail Küçükkaya: Fatih Abi bu iddiayı siz mi dillendirdiniz?

Altaylı: Hayır, bu iddia Sözcü Gazetesi'nde son dakika olarak yer aldı. Ekrem İmamoğlu'nun böyle bir şey söylediği yolunda.

Küçükkaya: Birincisi ben gerçekten günlerdir Ekrem İmamoğlu ile konuşmadım. İkincisi daha hazırlanmış hiçbir soru yok. Üçüncüsü Binali Yıldırım'ın benden böyle bir talebi olmadı, olamaz. Dördüncüsü açık oturuma ilişkin henüz hiçbir soru hazırlanmadığı gibi hazırlanma aşamasında, sonrasında, yayından önce de hiç kimsenin bunu benim dışımda bilmesi mümkün

Bu haberler de ilginizi çekebilir