Binali Yıldırım'dan dış politika mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, kuruluşundan bu yana görev yapan AK Parti il başkanlarıyla buluştuğu iftar programında bir konuşma yaptı. Başbakan olduktan sonra yaptığı ilk grup toplantısında söylediği 'Dostlarımızın sayısını arttıracağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız' sözlerini bir kez daha tekrarlayan Başbakan, 'Bölgesel kalkınmayı dostlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz' dedi. Başbakan, Ahmet Davutoğlu'na da teşekkür etti.

Binali Yıldırım'dan dış politika mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, partide kuruluşundan bugüne görev yapan AK Parti il başkanlarıyla iftarda buluştu. ATO Congresium’daki iftar programında konuşan Yıldırım, AK Parti’nin bütün Türkiye’ye hitap eden bir Türkiye partisi olduğunu belirterek, "Ayrımcılık yapanın AK Parti saflarında asla ve asla yeri olamaz. AK Parti, Türkiye’de demokrasinin teminatıdır. AK Parti yönetimi, MKYK’sı, MYK’sı, genel başkanı, bakanları, milletvekilleri teşkilatımızın her kararda rızasını almak zorundadır" ifadelerini kullandı.


DAVUTOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Konuşmasında 22 Mayıs’taki kongreyle birlikte AK Parti’de yeni bir dönemin başladığına dikkat çeken Yıldırım, 64’üncü Hükümet’in Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na da teşekkür ederek, "Yeni dönemde aşkımızı tazelemiş olarak yeniden Türkiye’nin hizmetinde olmanın bahtiyarlığını hep beraber yaşıyoruz. Yeni bir dönemeçte yeni bir heyecan içinde çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 22 Mayıs’ta kongremizi yaptık. Bayrak değişimini gerçekleştirdik. 64’üncü ve önceki hükümetlerde görev yapan Sayın Ahmet Davutoğlu kardeşimize ve o dönemde görev alan arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"YENİ ANAYASA’YI, BAŞKANLIK SİSTEMİNİ KONUŞACAĞIZ"
Terörün, Türkiye’nin gündeminden çıkarılacağını vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Terör, Türkiye’nin gündeminden çıkacak. Terörü artık Türkiye, konuşmaktan vazgeçecek. Konuşacak daha güzel şeylerimiz var. Ekonomiyi, refahı, yeni Anayasa’yı, başkanlık sistemini konuşacağız.Yeter, 40 yıldır ülkemiz de milletimiz de bu beladan bıktı, usandı. Artık enerjimizi geleceğe, gençlerimizin geleceğine yönelik yeni hedeflere, yeni projelere ayıracağız" diye konuştu.


"DOSTLARINI ARTIRAN, DÜŞMANLARINI AZALTAN BİR DIŞ POLİTİKA ANLAYIŞIYLA..."
Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin dış politikasına ilişkin de şunları söyledi: "Bölgede ve dünyada dostlarını artıran, düşmanlarını azaltan bir dış politika anlayışıyla bölgesel iş birliğini güçlendireceğiz ve bölgesel kalkınmayı komşularımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Bütün bunları yaptığımızda bölge üzerinde, Türkiye üzerinden oynanmaya çalışılan oyunları da yerle bir edeceğiz."

<< Önceki Haber Binali Yıldırım'dan dış politika mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER