Binali Yıldırım açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Yıldırım, 'Birkaç gün içinde çalışmalar tamamlanır, canlı bombanın kimliği dahil açıklanır' dedi.

Binali Yıldırım açıkladı

Binali Yıldırım “Bu konuda çalışmalar devam ediyor. DAEŞ olduğuna dair düşüncemiz ağırlık kazanarak devam ediyor. Şunu belki kamuoyunun bilmesinde yarar görüyorum teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince, geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahları alarak ateş açarak içeri girmiştir. Havaalında fiziki kontrol yapmak yetmez. Dışarıdan silahla yapılacak saldırıya karşı tedbir almak gerekebilir. Havaalanlarındaki özel eğitilmiş güvenlik sayısını artıracağız” dedi.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Yıldırım, “İlişkilerin normale dönme süreci her iki liderin mektuplaşmasıyla başladı. Bugün de bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Bu görüşme verimli bir görüşmeydi. Putin, terör saldırısı dolasıyla terörü kınamış, milletimizin acılarını paylaştığını açıkça ifade etti. Aklınıza gelen bütün alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi süreci tekrar başlamıştır. Terörle mücadele konusunda da birlikte ve daha etkin yapılması konusunda da tam irade konulmuştur.” dedi
<< Önceki Haber Binali Yıldırım açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER