Binler Ayasofya önünde sabah namazı kıldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Mayıs 31 2015
Paylaş
X Post
İstanbul’un fethinin 562. yıldönümü sebebiyle binlerce kişi Ayasofya Camisi önünde sabah namazı kıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGO)'nin, İstanbul’un fethinin 562. yıldönümü sebebiyle gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında binlerce kişi Ayasofya Camisi önünde sabah namazı kıldı. AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasını istedi.
AGD, İstanbul’un fethinin 562. yıldönümü sebebiyle Ayasofya Camisi önünde etkinlik düzenledi. ‘Seccadeni al da gel’ sloganıyla gerçekleştirilen organizasyona katılmak isteyen çok sayıda kişi gece yarısından itibaren Ayasofya Meydanı’nda toplanmaya başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasıyla başlayan program, AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut ve AGD Genel Başkanı Salih Turhan’ın konuşmalarıyla devam etti.
AGD Genel Başkanı Salih Turhan, konuşmasında Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması gerektiğini dile getirdi. Turhan, Ayasofya’nın cami olarak kullanılmaması durumunda kendileri için taştan ve tozdan ibaret olduğunu ifade etti. İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut da Ayasofya’nın İstanbul’un ve fethin sembolü olduğunu vurguladı. Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesinden bir bölüm okuyan Bulut, Ayasofya’nın cami olarak ibadete kapalı olmasının asla kabul edilemeyeceğini belirtti.
Konuşmaların ardından Mescid-i Aksa müezzini Firas Gazzaz sabah ezanını okudu. Kabe imamlarından Secad Mustafa Hasan sabah namazını kıldırdı. Namazın ardında da dünya Kur’an okuma birincisi Abdurrahman Sadien Kur’an-ı Kerim okudu. Program yapılan duaların ardından sona erdi.
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Arçelik'ten 261 milyon dolarlık satış: Japon deviyle ortaklığı bitiyor2.Devlet hastanesinde vicdanları sızlatan anlar: Jandarma personeli görüntüyü çekti3.Acil serviste yüzlerce hasta: 2 tane doktor4.Her 3 çocuktan 1’i yoksul: Ekonomik kriz en çok çocukları vurdu5.Onursal Adıgüzel hakkında tutuklama talebi!
6.Gülistan Doku cinayeti: Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel tutuklandı7.Gülistan Doku’nun ailesine bir darbe de yargıdan: Avukat Ali Çimen’e 'disiplin' kıskacı8.Okul saldırganının annesi de tutuklandı9.Uluslararası Af Örgütü: Türkiye’de Medya ve İfade Özgürlüğü Ciddi Baskı Altında10.Trump ateşkes süresini yine uzattı!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER












