Bir açıklama da Joe Biden'dan geldi

ABD başkanlık seçimlerinden Demokratların adayı olarak mevcut başkan Trump'a rakip olan Joe Biden'ın, 270 Seçmenler Kurulu oyunu alacak kadar çok eyalet kazanacaklarını düşündüğünü söylediği belirtildi.

SHABER3.COM

T24'te yr alan habere göre Joe Biden, 270 Seçmenler Kurulu oyunu kazanarak ABD'nin yeni başkanı olacak kadar çok eyalet kazanacaklarının açıkça görüldüğünü söyledi.

Seçimleri takip ettiği Delaware'de konuşan Biden, şu anda zafer ilan etmediğini ancak sayımlar bittiğinde seçimleri kazanacağını düşündüğünü ifade etti.

Biden, "Halkımız bir kez daha bu ülkenin kalbinin demokrasi ile attığını gösterdi" derken, "Pandeminin ortasında bu seçimde tarihte görülmediği kadar çok oy kullanıldı" diye konuştu.

Mevcut sonuçlara göre fark çok büyük gözükse de Pennsylvania konusunda iyimser olduğunu ifade eden Biden, "Senatör Harris ve ben daha bu ülke tarihinin en fazla oyunu alma yolundayız. Kampanyamızdan gurur duyuyorum. Zor bir kampanya süreci oldu ancak ülkemiz için daha zor bir süreçti" dedi.

Biden konuşmasına şöyle son verdi:

"Bu seçim geride kaldığında, ABD halkı olarak hep yaptığımızı yapacağız. Gerilimi düşüreceğiz, birbirimizi yine görmeye, dinlemeye başlayacağız. Kolay olmayacak biliyorum. Hiçbirimiz saf değiliz. Ama gelişim için, rakiplerimize düşman gibi davranmayı bırakmalıyız. biz düşman değiliz. Demokrat Partili olarak yarıştım; seçildiğimde bir Amerikan Başkanı olarak yöneteceğim.  Her oy sayılmalı. Kimse demokrasimizi bizden alamaz."
<< Önceki Haber Bir açıklama da Joe Biden'dan geldi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER