Bir basın özgürlüğü mektubu da İngiltere'den

ABD'den peşpeşe gelen basın özgürlüğü mektuplarından sonra bir mektup da İngiliz milletvekillerinden geldi.

Bir basın özgürlüğü mektubu da İngiltere'den

35 imzalı bir mektup yazan İngiliz milletvekilleri Türkiye'de tutuklu olan gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi. Milletvekillerinin basın özgürlüğü ihlalleri ve artan otoriterleşmeye vurgu yaptıkları mektupta, ülkedeki muhalif kesime yönelik artan baskılara dikkat çekildi.

Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerin serbest bırakılmasını ve İngiliz hükümetinin bu konuda sessiz kalmamasının istendiği mektupta Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı, Sedef Kabaş ve Mehmet Baransu'nun isimleri üzerinde özellikle duruldu.

Mektupta "İngiltere Parlamentosu üyeleri olarak, Türkiye’de otoriterliğin gittikçe arttığına yönelik haber ve raporlar karşısında endişe duyuyoruz. Gazetecilerin tutuklanması ve medyaya yönelik yapılan sansür, bunun en açık göstergesi olmakla birlikte, tek göstergesi de değil. Bu mektupta, 14 Aralık 2014’ten bu yana tutuklu bulunan yayın grubu başkanı Hidayet Karaca; Ekrem Dumanlı ve TV programcısı Sedef Kabaş’ın üst düzey isimlerin karıştığı yolsuzluk soruşturmasına ilişkin attığı bir tweet sebebiyle hapis cezasıyla karşı karşıya kalması ve son olarak geçtiğimiz günlerde araştırmacı gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklanmasına dikkatinizi çekmek istiyoruz." denildi.

Mektubun orjinal hali için TIKLAYINIZ
<< Önceki Haber Bir basın özgürlüğü mektubu da İngiltere'den Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER