Bir bilanço haberi de Antalya'dan geldi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Temmuz 24 2019
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediyenin 6 milyar 206 bin 733 bin TL borcu olduğunu kaydederek, "3 milyar borcu olduğunu düşündüğüm belediyenin, 6 milyar olduğunu gördük. Her ay 40 milyon TL cebimizden yiyoruz." dedi.
Bir bilanço haberi de Antalya'dan geldi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye binasında düzenlediği basın toplantısıyla geride kalan 100 günlük süreç hakkında açıklamalarda bulundu. Böcek, yola ‘biz birlikte yaparız' düşüncesiyle çıktıklarını ifade etti. 19 ilçenin muhtarıyla bir araya geldiklerini kaydeden Böcek, “Sivil toplum örgütleri, meslek odaları ile sorunları beraber çözüyoruz. Çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

“AYRIMIZ, GAYRIMIZ YOK”

Planlı, kurallı, kimlikli kent için çalışmaya başladıklarını dile getiren Başkan Böcek, “Ayrımız, gayrımız yok. 100 günlük süreçte bugünkü anlattıklarımı göreceksiniz. Balbey Mahallesi'nde babadan kalma yerlerle ilgili çalışmalar başlatılmıştı. Çalışmaları uzman arkadaşlarımızla beraber gerçekleştirdik. Güzel bir planlamayla Balbey'in sorunlarını tamamlayacağız. Kırcami ise vatandaşların kaderi değildir. Kırcami'de devam eden sorunlar günümüze kadar geldi. Büyükşehir belediye başkanı olarak hızla gündeme aldık. Çünkü orası onların kaderi değildir. İnşallah kısa zamanda el birliğiyle çözeceğiz. Kırcami'yle ilgili herkese teşekkür ediyorum, mahallenin siyasete kurban edilmesini istemiyorum. Herkes Kırcami'ye destek vermeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

31 Mart 2019 tarihi itibariyle Antalya Büyükşehir Belediyesinin 4 milyar 312 milyon 11 bin TL, ASAT'ın 1 milyar 698 bin TL borcu olduğunu vurgulayan Böcek, toplam borcun ise 6 milyar 206 bin 733 TL olduğunu kaydetti. Böcek, “Gerek basında, mitinglerimde her defasında net bir şey söyledim. 3 milyar borcu olduğunu düşündüğüm belediyenin, 6 milyar olduğunu gördük, anladık. 5 yıllık sürecin içerisinde büyükşehir belediye başkanı olarak borç lügatiyle vatandaşa hizmette geri kalmayacağız. Bunu özelikle söylemek isterim” dedi. Yüksek kira olan yerlerini boşaltarak israfa son vereceklerini işaret eden Böcek, vatandaşa daha uygun fiyatlarla iyi hizmet vereceklerini söyledi.

</

Bu haberler de ilginizi çekebilir