Bir erkeğin otomobille ezerek öldürdüğü Hüsne gözyaşlarıyla defnedildi

Bir erkeğin otomobille ezerek öldürdüğü Hüsne gözyaşlarıyla defnedildi

OSMANİYE (CİHAN)- Antalya'da marangozda çalışan Şahin K.'nın (29) üzerinden otomobille geçerek öldürdüğü iddia edilen Hüsne Aslan'ın (22) cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Gökçedam köyünde gözyaşları ile toprağa verildi. Hüsne Aslan'ın ölümünden önce Twitter hesabından kadına yönelik şiddeti protesto eden paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı.

Bir avukatlık bürosunda sekreterlik yapan Hüsne Aslan'ın cenazesi, yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak memleketi Osmaniye'ye götürüldü. Genç kızın cenazesi ilk olarak merkeze bağlı Gökçedam köyündeki baba ocağına getirildi. Cenazenin eve gelmesiyle Hüsne Aslan'ın annesi Şerif ile kardeşleri ve komşuları gözyaşlarına boğuldu.
Helallik alındıktan sonra genç kızın cenazesi Hemite Camii'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından cenazesi köy mezarlığında babası Celal Aslan'ın yanına defnedildi.

Hüsne Aslan'ın yakınları, olayın oluş şeklini anlamakta güçlük çektiklerini, basında çıkan haberlere ve katil zanlısının sevgilisi olduğuna inanmadıklarını belirtti. Aileye taziyede bulunan Osmaniye Barosu Başkanı Av. Dilem Aksoy, kızın annesine taziyelerini sunduktan sonra bir süre Hüsne'nin ağabeyi ile görüştü. Av. Aksoy, "Henüz Özgecan'ın acısı tazeyken bir acı ile daha karşı karşıyayız. Canımız yine yandı, yanmaya devam ediyor. Bazı şeylerin yanlış gittiğini kabul etmediğimiz sürece ne yazık ki canımız yanmaya devam edecektir. Ailesinin anlattığına göre kızımızla ilgili internette yalan bilgilerin olduğu söyleniyor. Aile üzgün ve acı çekerken bir takım iftiralar internet üzerinde dolaşıyor. Aile, kızımızın yanındakinin erkek arkadaşı olduğu bilgisini yalanlıyor. Böyle bir olayın gerçek olmadığını söylüyor." dedi.

Öte yandan sosyal paylaşım sitesi Twitter'de Aslan'ın attığı en son tweet ise 'kardeşlik'le ilgili olmuş. Genç kız, 24 Kasım'daki tweetinde, dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınan Amerikalı Dr. Martin Martin Luther King'in 'Birlikte kardeş gibi yaşamayı öğrenmeliyiz, yoksa birlikte aptal gibi öleceğiz' gibi sözünü paylaşmış. CİHAN
<< Önceki Haber Bir erkeğin otomobille ezerek öldürdüğü Hüsne gözyaşlarıyla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER