'Bir F-16 30 dakikada oteli vurabilirdi, bizi niye oraya yolladılar?'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 1 2017
15 Temmuz gecesi Marmaris'te Erdoğan'ın kaldığı otele 4 saat gecikmeli gönderilen MAK Timi'nin suikast davasından yargılanması devam ediyor. İfadelerde çok ilginç detaylar ve bilgiler geliyor
Muğla'daki mahkemede ifade veren MAK timinde görevli Astsubay Yakup Özcan 15 Temmuz akşamı çeyizlerini aldığı sırada göreve çağırıldığını söyledi. Savunmasında şunları kaydetti:
“Cumhurbaşkanının otelden ayrıldığını güvenlik görevlileri söyledi. Bunun üzerine Şükrü Seymen ayrılmamızı emretti. Çatışmadan sonra ormanlık alana gelen jandarmaya teslim oldum. Bu bir suikast değil. Böyle bir birlik suikast için kullanılamaz. Suikast içini zaten birlik kullanılmaz. Cumhurbaşkanı’nın Başyaveri Ali Yazıcı da burada. Cumhurbaşkanı’na dirsek temas mesafesinde olan Ali Yazıcı’yı kullanmamış da bizi mi kullandı? Ali Yazıcı’nın suikast için darbe gecesini beklediğini farz edelim. Bir F-16 Akıncı’dan havalanıp 30 dakikada Marmaris’te olabilir. İçerisinde lazerle nokta atışı yapabilen silah bulunuyor, bomba atabilir. Bu darbenin en önemli hedefi Cumhurbaşkanı’ysa, nereye gittiğini ne amaçlı gittiğini bile bilmeyen 23 tane askeri mi seçeceklerdi? Bunun bir suikast olduğunu düşünmüyorum. Polisle asker orada karşı karşıya getirilmek istendi. Başından beri yanıltılarak katıldığım bu eylemde, amirlerimden aldığım emirleri yerine getirdim.”
“CUMHURBAŞKANI’NIN HEDEF OLDUĞUNU KARAKOLDA ÖĞRENDİM”
MAK timinde görevli Astsubay Ekrem Benli, savunmasında kendisi hakkında örgüt üyesi olduğuna dair ifade veren kişinin dinlenmesini istedi ve hakkında şikayette bulunacağını söyledi.
Suçlamaları kabul etmeyen savunmasında şunları söyledi:
“Terör operasyonu olduğu için hepimiz görevi heyecanla kabul ettik. Marmaris’e indikten sonra 20-25 dakika sonra çatışma sesi geldi. Ona yöne gittik. Ben çatışma sonrasında oradaki polislere yönelik hakaret ve tehdit duymadım. Orada bize uyarı yapılmadan ateş edildi, arkadaşlar ise havaya ateş etti. Ben kesinlikle ateş etmedim. Gruplara ayrılıp araziye kaçtıktan sonra bir baraka bulduk. Bir süre sonra barakanın sahibi gel
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı5.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'
6.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı7.AKP affı devrede: Onbinlerce adli suçlunun cezaevinden tahliyesi başladı!8.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!9.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”10.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







