Bir gaziye bu yapılır mı?

Lice'de 5 şehit verilen terör saldırısında gazi olan Astsubay Aziz Demir, 686 nolu KHK ile ihraç olduğundan tedavisini olamıyor.

SHABER3.COM

24 Ağustos 2016 günü Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde bir grup PKK’lı teröristin, Abalı ile Tapantepe bölgeleri arasında oluşturulan askeri üs bölgesine roketatar ve otomatik silahlarla saldırması sonucu 4 asker şehit olmuş 8 asker de yaralanmıştı. Teröristlerle girilen çatışmada yaralanan Astsubay Aziz Demir’i Malatya Valisi Mustafa Toprak tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

Vali Toprak, hastane ziyaretinde “Görüyoruz ki, yaralı gazimizin tedavisi doktorlarımız ve yardımcı sağlık personelimiz tarafından tüm imkanlar kullanılarak devam ediliyor. Umut ediyorum ki Gazimiz en kısa sürede taburcu edilerek sevdiklerine kavuşacaktır. Hastanemiz yetkililerine ve sağlık görevlilerimize de bu vesile ile gazimizin tedavisinde gösterdikleri özenden dolayı da tekrar teşekkür ediyorum. Bizler de onların bir an önce iyileşmesi ve sevdiklerine kavuşması için dua ediyoruz” diye konuşmuştu. Ve devletin ve milletin her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu ifade eden Toprak, “Göstermiş olduğunuz sabır ve metanetten dolayı da sizlere teşekkür ederim.” demişti.

Ancak  7 Şubat 2017 tarihinde çıkan KHK ile ihraç edilen Gazi Aziz Demir devlet tarafından da yanlız bırakıldı. Gazi Demir'in bacağında ve belinde halen şarapnel parçaları var ve acil ameliyat olması gerekiyor. KHK ile ihraç edildiği için sağlık güvencesi kalmadı ameliyat olamıyor. Gazi olduğu dönemde hastaneye koşan yetkililer şimdi randevu taleplerine yanıt vermiyor.
<< Önceki Haber Bir gaziye bu yapılır mı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER