Bir gecede 7 şehre İHA saldırısı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 30 2023
Ukrayna, Rusya’nın batıda bulunan şehirlerine son zamanların en yoğun İHA saldırısını gerçekleştirdi.
Rusya'nın en az yedi bölgesini hedef alan farklı saldırılarda, Pskov, Kaluga, Orel, Ryazan bölgelerini vurdu. Sevastopol ve Moskova bölgesinde de insansız hava araçlarının düşürüldüğü bildirildi.
Acil Durum Bakanlığı'na göre İHA'lar Pskov bölgesindeki bir havaalanına saldırdı ve park halindeki dört uçağa zarar verdi. Rusya'nın kuzey batısında, Estonya sınırına yaklaşık 60 km mesafedeki Pskov şehri uluslararası havaalanına dün gece yoğun İHA saldırıları gerçekleşti.
Hem sivil hem de askeri amaçlar için kullanılan havaalanında, jet yakıt tankerlerinin bulunduğu alan hedef alınan saldırıda, patlamanın şiddettiyle büyük bir yangın çıktı. Güvenlik güçleri sabaha karşı yangını kontrol altına almayı başardı. Havalimanında büyük hasar oluştu.
Bryansk bölgesi üzerinde hava savunma güçleri, televizyon kulesine saldırmaya çalışan iki İHA'yı düşürdü. Savunma Bakanlığı Bryansk’da üç insansız hava aracının düşürüldüğünü bildirdi. Bölge Valisi Aleksandr Bogomaz, sabah saatlerinde İHA'nın düştüğü kamu binasında yangın çıktığını duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığı, gece yarısı, Karadeniz Filosuna ait bir uçak, Karadeniz'de Ukraynalı 50 kadar savaşçının bulunduğu dört çıkarma botunu hedef aldı.
Ayrıca sabaha karşı bir İHA Moskova bölgesinin Ruzsky yerleşim birimi yakınında düşürüldü. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, gece "Merkez Federal Bölge'de İHA'larla toplu saldırı girişiminde bulunulduğu, herhangi bir kayıp ya da hasar yaşanmadığı" açıklamasını yaptı.
Rosaviatsia'nın haberine göre, Ukrayna’nın drone saldırılarının ardından Moskova'daki Vnukovo, Şeremetyevo, Domodedovo ve Jukovski havaalanlarına inmesi beklenen 11 yolcu uçağı başka alanlara yönlendirildi. Sabaha karşı tüm kısıtlamalar kaldırılarak havaalanları normal çalışma rejimine döndü.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı4.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü5.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti
6.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!7.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü8.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı9.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi10.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti


