Bir günde devletin büyük değişimi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 11 2018
Devlet geleneğini bozarak yeniden yapılanan kurumların yanı sıra yılların birikimiyle oluşturulan kuruluşlar değiştirildi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş kapsamda bakanlık sayısı 21'den 16'ya düşürüldü, Türkiye Adalet Akademisi ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) kapatıldı
Bu kapsamda, Başbakan Yardımcılığına bağlı Hazine Müsteşarlığı yeni yapılanmada Maliye Bakanlığı ile bir arada olacak. Maliye Bakanlığının adı da "Hazine ve Maliye Bakanlığı" olarak değiştirildi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı" adıyla birleştirildi.
Orman ve Su İşleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlıkları "Tarım ve Orman Bakanlığı" çatısı altında birleşti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarının birleştirilmesinden oluşan bakanlığa "Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı" adı verildi.
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının taşra teşkilatında yer alan sosyal hizmet kuruluşları Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenecek esaslar çerçevesinde il özel idareleri, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredilebilecek.
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ise Dışişleri Bakanlığı ile birleştirildi.
MİLLİ EMLAK, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA BAĞLANDI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mahalli idareler ve bunların merkezi idare ile ilişkileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenecek.
Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlandı. 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlandı.
KHK ile genel bütçe kapsamındaki kam
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Apple'da devrim gibi halme!2.Cami cemaati şokta: 'Cuma namazı sonrası domuz etiyle kavurma dağıtıldı' iddiası3.O ülkeden Halep'te Kürtlere yönelik saldırıları kınama!4.ABD'yi karıştıran olay: Minneapolis'te göçmenlik dairesi bir kadını öldürdü5.AKP'liler Hakim gelinlerini dövdü savcılık dosyaya işlem yapmak istemedi!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







