Bir hafta beklense...
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 25 2016
Paylaş
X Post
Eski savcı Ali Özgündüz, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu: “17 Aralık dört dörtlük bir yolsuzluk soruşturmasıydı. 10 gün bile beklenseydi bu operasyon yapılamazdı”
“17-25 Aralık soruşturmasından nasıl darbe çıkarıyorlar? Halkı darbe zırvasıyla kandırıyorlar. Milletvekilleri dosyayı Yüce Divan'a gönderecekti. Komisyon Başkanı Hakkı Köylü'ye gelen bir telefon, Yüce Divan yolunu kapattı

Eski Cumhuriyet Savcısı Ali Özgündüz, 2011 seçimlerinde CHP'den İstanbul Milletvekili seçildi. 2015'teki Haziran seçiminde aday gösterilmedi; 1 Kasım'da ise aday gösterilmesine rağmen listede yer almak istemedi. Özgündüz, bugünlerde yazdığı kitapla gündemde. Türkiye tarihinde önemli bir kırılma noktası olan 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını konu alan ‘Reza'nın “Rıza”sını Kazananlar' isimli bir kitaba imza atan Özgündüz'le hem kitabını hem millletvekilliği dönemindeki önemli şahitliklerini hem de bir savcı bakışıyla 17/25 Aralık soruşturma dosyasının içeriğini konuştuk.
17-25 İLE İLGİLİ KAMUOYUNDA CİDDİ BİLGİ KİRLİLİĞİ VARDI

*Kitaba ne zaman başladınız?
17-25 Aralık süreci Meclis'te AKP'lilerin oylarıyla kapatıldıktan sonra başladım. Kamuoyunda çok ciddi bir bilgi kirliliği vardı. AKP, 17 Aralık'ı, kendisine bir ‘darbe' olarak nitelendirdi. Eski bir Cumhuriyet savcısı olarak dosyaya baktığımda, dört dörtlük bir yolsuzluk gördüm. Bunun da kamuoyunda derli toplu bilinmesi gerektiğini düşündüğüm için bu kitabı yazdım.
MUAMMER GÜLER 'BENİM TAPELERİ İMHA EDİN' DEDİ
*Kitabı alanlara ne sunacaksınız?
Örneğin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bu fezlekeleri gönderirken üst yazısı var; 4 sayfalık. Belgeyi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ankaralılar Osman Gökçek yüzünden suyu zamlı kullanacak!2.Çöp poşetinde hayatlar! Silivri Cezaevi iddiaları gündemde: “Gözümüzün önünde öldü”3.Yargıtay ne yapmaya çalışıyor? Hidayet Karaca ve polisler hakkında yeni gelişme!4.İliç'in bilirkişi raporunu hazırlayan profesörün Anagold'la ticari ilişkisi ortaya çıktı5.İBB Davasında 'tedbir' tartışması!
6.Trump'tan yeni tehdit: 'Ablukaya yaklaşan İran gemileri imha edilecek'7.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 8 Kişi tutuklandı8.AP kadın hakları panelinden çarpıcı detay: Kadınlar yatak odalarında öldürülüyor!9.Hüsamettin Cindoruk'un cenaze töreni: 'Kılıçdaroğlu, Özel'in elini sıkmadı' iddiası!10.Paris Ceza Mahkemesi, ünlü firmayı "terör örgütünü finanse etmekten" suçlu buldu

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER












