Bilim Kurulu Üyesi: Bu gecenin etkisini birkaç hafta içinde acı şekilde yaşayacağız

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sokağa çıkma yasağının yarattığı görüntüleri değerlendirirken, "Etkilerini maalesef bir kaç hafta sonra acı şekilde yaşayacağız” dedi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ise "bu kararla bir anda korona bulaşını patlattık. İşte bu afet yönetimini bilmemekten kaynaklanan bir durumdur" yorumunu yaptı.

SHABER3.COM

İçişleri Bakanlığı, gece yarısından neredeyse 2 saat önce 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı uygulanmasına ilişkin genelgeyi valiliklere gönderdi. 21.50'de açıklanan yasak sonrası marketlere ve fırınlara akın eden vatandaşlar, hafta sonu ihtiyaçlarını gidermek için sokaklardaydı. Bazı bölgelerde sosyal mesafe kuralının uygulanmadığı görülürken, dükkanların önünde uzun kuyruklar oluştuğu belirtildi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü sokağa çıkma yasağı kararı ardından bazı vatandaşların market büfe ve bakkallara akın etmesi sonrası yaşananları değerlendirirken “sokağa çıkma yasağı kararı sonrası gelen görüntüler çok vahim” dedi.

“Tedbirler alınmadığı için, halkımız tedbirsiz sokağa çıktığı için korkunç bir bulaşma olma olasılığı var” ifadelerini kullanan Özlü, “Çok üzgünüm, iyi gidiyorduk, ama bugünkü karar sonrası sokağa taşan insanların etkilerini maalesef bir kaç hafta sonra acı şekilde yaşayacağız. Gelen görüntüler çok vahim gerçekten çok üzgünüm,” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'se, Twitter hesabından yasak sonrası oluşan durumu yorumlarken, şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, şu anda hafta sonu sokağa çıkma yasağı oldu diye TV’de marketleri dolduran insanları izliyorum. Bu kararla bir anda korona bulaşını patlattık. İşte bu afet yönetimini bilmemekten kaynaklanan bir durumdur. Halkın davranışı da afete karşı bilinçsizliğin ifadesidir."

<< Önceki Haber Bilim Kurulu Üyesi: Bu gecenin etkisini birkaç hafta içinde... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER