Bir kente beş şehit acısı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristler dün akşam saatlerinde, özel harekât polislerini taşıyan zırhlı servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Saldırıda 7 polis şehit oldu, 13’ü polis 27 kişi yaralandı. Hain saldırıda şehit olan polislerden 5'inin acı haberi Ankara'ya ulaştı.

6 Polis şehit 23 yaralı

Saldırı, servis aracının, Bağlar Bağcılar Mahallesi 1216 Sokak üzerinden geçişi esnasında saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır'a başka illerden takviye olarak gelen polisleri yurda götüren çevik kuvvete ait zırhlı midibüs geçerken teröristler yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Patlamada midibüs büyük hasar görürken araçta bulunan polislerden Alper Zor (45), Necdet Alıcı (48), Fatih Mehmet Ertuğrul (47), Mustafa Yiğitalp (46), Serkan Talan (36), Mustafa Karakaya (28) ve İlyas Kaygusuz (27) şehit oldu. Bomba yüklü araç parçalanırken, patlamanın şiddetiyle şehirlerarası otobüs terminali ve çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı, araçlarda hasar meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ambulans, polis ekipleri ile itfaiye sevk edildi.

Polis, bomba yüklü olduğu iddia edilen beyaz renkli bir aracı park ettikten sonra uzaklaşan şahsı yakalamak için operasyon başlattı.



5 ŞEHİT HABERİ ANKARA'YA

Diyarbakır’da teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen polislerden 5’inin acı haberi Ankara’daki ailelerine ulaştı.

Şehit Mustafa Karakaya’nın Yenimahalle’deki Çamlıca Polis Lojmanları'nda yaşayan ailesine acı haber, sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Erzurum nüfusuna kayıtlı olan şehit polisin Diyarbakır’a yeni gittiği belirtildi.

Şehit Alper Zor’un Güzelyaka Mahallesi 541. Sokak'ta oturan eşine şehadet haberi yetkililer tarafından verildi. Acı haber sonrası aile yakınları kriz geçirdi. Belediye yetkilileri evin bulunduğu sokağa taziye çadırı kurdu. Şehit, Zor’un 2 kız çocuğu babası olduğu kaydedildi.

Ankara’daki diğer 2 şehidinin acı haberi ise Etimesgut Topçu Mahallesi’nde bulunan ailelerine yetkililer tarafından verildi. Polis memurlarından Necdet Alıcı’nın eşi Bedriye Alıcı’ya acı haber sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Şehit Alıcı'nın 3'ü erkek 4 çocuk babası olduğu, şehit Fatih Mehmet Ertuğrul’un da bir erkek çocuk babası olduğu belirtildi. İki şehidin evine Türk bayrakları asıldı, belediye yetkilileri taziye çadırı kurdu.

ACI HABER EVLERE ULAŞTI

Bağlar ilçesinde özel harekat polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında teröristlerce düzenlenen saldırı sonucunda şehit düşen Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün polis memurlarından Alper Zor'un (45) Ankara Yenimahalle'de bulunan evine acı haber, yetkililer tarafından ulaştırıldı.

Şehit polis Zor'un evinin bulunduğu sokağa büyük boy Türk bayrağı asıldı. Sokaktaki evlerde de komşularının cam ve balkonlarına Türk bayrağı astıkları görüldü. Evin önüne Yenimahalle Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. 112 Acil Sağlık Servis ekipleri de hazırda bekledi. Şehit polis Zor'un evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

Saldırıda şehit olan diğer özel harekatçı polis memuru Mustafa Yiğitalp'in (46) Ankara Yenimahalle'deki evine de acı haber yetkililer tarafından ulaştırıldı. Şehit Yiğitalp'in de evinin bulunduğu sokağa büyük boy Türk bayrağı asıldı. Şehidin komşularının da evlerine Türk bayrağı astığı görüldü.



ETİMESGUT'UN ŞEHİTLERİ

Şehit özel harekat polisi Necdet Alıcı'nın (48) da Etimesgut'taki evine de acı haber yetkililer tarafından ulaştırıldı. 
Şehit Alıcı'nın evine Türk bayrağı asıldı. Etimesgut Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

Alıcı'nın evli, 3 oğlu ve bir kızının olduğu ve oğullarından Kürşat ve Neşet'in ikiz olduğu öğrenildi. Şehit Alıcı'nın bir kaç gün önce Diyarbakır'a geçici görevli olarak gittiği belirtildi.



Şehit özel harekat polisi Fatih Mehmet Ertuğrul'un (47) da Etimesgut'taki evine de acı haber yetkililerce ulaştırıldı. Evine Türk bayrağı asıldı, aile ve yakınları ile komşuları ve meslektaşlarının taziye için geldikleri gözlendi.

<< Önceki Haber Bir kente beş şehit acısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER