Bir kez hastalanmak bir doz aşıya eşit sayıldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Temmuz 3 2021
Koronavirüs aşılamasında daha önce Covid-19 geçirenlere sadece bir doz yapılacağı kararı alındı. Aşı olduktan sonra Covid-19'a yakalananların da ikinci dozu yaptırmış gibi sayıldığı ortaya çıktı.
Koronavirüs aşılamasında yeni bir uygulamaya gidildi. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) Covid-19 pozitif tanısının aşıda ikinci doz olarak kabul edildi. Buna göre randevu sistemi; önceki Covid-19 tanısını aşı olarak kabul ediyor.
Covid-19'a yakalananların antikor ürettiği biliniyordu. İlk aşıyı yaptırdıktan sonra Covid-19'a yakalananlar için de tek doz uygulamasına gidildiği görüldü. Aşı yaptırdıktan kısa bir süre sonra Covid-19'a yakalanan vatandaş, MHRS'den randevusunu kontrol etti. Çıkan tabloda ilk aşısını yaptırdığı ve geçirdiği Covid-19 hastalığının ikinci doz kabul edildiğini fark etti.
BAKAN NE DEMİŞTİ?
Hastalığı atlatanlara aşı 6 aydan sonra yapılabiliyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada bu sürenin 3 aya düştüğünü duyurmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!10.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







