Bir TRT eksikti!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 6 2019
Yanlı yayınları ile iktidarın borazanı haline gelen TRT, İstanbul ve Ankara'da AKP'nin itiraz ettiği sandıklarda oy sayımını canlı olarak yayınlamak için Yüksek Seçim Kurulu'na müracaat etti. TRT'nin ilginç müracaatının akabinde sosyal medyada, "Kambersiz düğün olur mu? Bir TRT eksikti." yorumları yapıldı. Naklen yayın talebini reddeden YSK, TRT'nin haber maksatlı görüntü almasına izin verdi.
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), sayımı devam eden İstanbul ve Ankara'daki sandıklardan canlı yayın için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) müracaat etti.
YSK, TRT'nin sayım işlemlerinin sürdüğü sandıklardan kesintisiz canlı yayın yapılması talebini kabul etmedi. Ankara ve İstanbul'da süren sayım işlemlerinden haber maksatlı görüntü alınmasına ise izin verildi.
ERKAN DURDU'NUN İMZASI VAR
YSK, TRT'nin oy sayım işlemlerini canlı yayınlama konusundaki talebine ilişkin karar aldı.
Müracaat dilekçesinin altında TRT Genel Müdür Vekili Erkan Durdu'nun imzası yer aldı.
Dilekçede 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nin ardından, bazı il ve ilçelerde ortaya çıkan sonuçlara, siyasi partilerce yapılan itirazların kamuoyunun gündemini meşgul ettiği belirtildi.
"BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR" İDDİASI
TRT'nin dilekçesinde, "Söz konusu itirazlar neticesinde il ve ilçe seçim kurullarınca yürütülen oy sayım işlemleriyle ilgili olarak çeşitli mecralarda birtakım asılsız iddia ve dedikodularla bilgi kirliliği oluşturulmakta ve kamuoyu yanıltılmaktadır. Bu yayınların ivedilikle yapabilmesi hususunda gerekli izin verilmesini kurulunuzdan saygılarımızla arz ederim." ifadelerini yer verildi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti, İstanbul ve Ankara'da seçimi kaybettiği anlaşılınca sonuçlara itiraz etmişti.
AA, YÜZDE 98,8'DE SONUÇ AÇIKLAMAYI DURDURDU
Seçim akşamı İstanbul ve Ankara'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İyi Parti'nin ortak adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın öne geçmeye başladığı andan itibaren Anadolu Ajansı oy sayımını vermeyi askıya almıştı.
AA'nın oy sayımını yüzde 98,8'de durdurmasına muhalefet partileri tepki göstermişti.&n
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'4.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'5.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor
6.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?7.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi8.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'9.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!10.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







