Bir TRT eksikti!

Yanlı yayınları ile iktidarın borazanı haline gelen TRT, İstanbul ve Ankara'da AKP'nin itiraz ettiği sandıklarda oy sayımını canlı olarak yayınlamak için Yüksek Seçim Kurulu'na müracaat etti. TRT'nin ilginç müracaatının akabinde sosyal medyada, "Kambersiz düğün olur mu? Bir TRT eksikti." yorumları yapıldı. Naklen yayın talebini reddeden YSK, TRT'nin haber maksatlı görüntü almasına izin verdi.

Erdoğan, İmamoğlu için "topal ördek" dedi

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), sayımı devam eden İstanbul ve Ankara'daki sandıklardan canlı yayın için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) müracaat etti. 

YSK, TRT'nin sayım işlemlerinin sürdüğü sandıklardan kesintisiz canlı yayın yapılması talebini kabul etmedi. Ankara ve İstanbul'da süren sayım işlemlerinden haber maksatlı görüntü alınmasına ise izin verildi.

ERKAN DURDU'NUN İMZASI VAR

YSK, TRT'nin oy sayım işlemlerini canlı yayınlama konusundaki talebine ilişkin karar aldı.
Müracaat dilekçesinin altında TRT Genel Müdür Vekili Erkan Durdu'nun imzası yer aldı.

Dilekçede 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nin ardından, bazı il ve ilçelerde ortaya çıkan sonuçlara, siyasi partilerce yapılan itirazların kamuoyunun gündemini meşgul ettiği belirtildi. 

"BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR" İDDİASI

TRT'nin dilekçesinde, "Söz konusu itirazlar neticesinde il ve ilçe seçim kurullarınca yürütülen oy sayım işlemleriyle ilgili olarak çeşitli mecralarda birtakım asılsız iddia ve dedikodularla bilgi kirliliği oluşturulmakta ve kamuoyu yanıltılmaktadır. Bu yayınların ivedilikle yapabilmesi hususunda gerekli izin verilmesini kurulunuzdan saygılarımızla arz ederim." ifadelerini yer verildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti, İstanbul ve Ankara'da seçimi kaybettiği anlaşılınca sonuçlara itiraz etmişti. 

AA, YÜZDE 98,8'DE SONUÇ AÇIKLAMAYI DURDURDU

Seçim akşamı İstanbul ve Ankara'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İyi Parti'nin ortak adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın öne geçmeye başladığı andan itibaren Anadolu Ajansı oy sayımını vermeyi askıya almıştı. 

AA'nın oy sayımını yüzde 98,8'de durdurmasına muhalefet partileri tepki göstermişti. 

İstanbul Büyükşehir'de sandıktan birinci çıkan İmamoğlu, AA'nın manipülasyon yaptığını belirterek, "AA Genel Müdürü derhal istifa etsin. Gitsin AKP'de siyaset yapsın." demişti. 

TRT MUHALEFETE KAPILARI KAPATTI

TRT de 31 Mart Seçimi'nden önceki propaganda döneminde sadece AKP adaylarına ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'a yer verdiği için ağır eleştirilere hedef olmuştu. 

Elektrik faturalarında "TRT payı", elektronik cihazlarda "bandrol ücreti" ismi altında her yıl 2 milyar TL'ye yakın para vatandaşın cebinden TRT'ye aktarılıyor.  

ÖNE ÇIKAN HABERLER