Bir vali rezaleti: Oğlu 2 kişiyi öldürdü, ölen insanlar suçlandı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 28 2023
Eski Karabük Valisi Fuat Gürel'in oğlunun karıştığı trafik kazasının MOBESE görüntülerine bir yıl sonra ulaşıldı. Görüntülerin, tanıkların Gürel'i suçlayan ifadelerini doğruladığı belirtildi.
Karabük'te 1 yıl önce meydana gelen trafik kazasında Portakal çifti hayatını kaybetti. Görgü tanıkları, saatte 150-180 km ile giden bir Ford marka arabanın kendilerini sollayıp Behiye Portakal ve Salih Portakal çiftine çarptığını anlattı.
Ancak kazayla ilgili MOBESE kayıtlarına ulaşılamadığı gibi, kazadan ölen çift sorumlu tutuldu ve çocuklarına, kazayı yapan arabanın masrafları için haciz gönderildi.
Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü yazısında bu kazayı yeniden gündeme getirdi. İki kişinin ölümüne neden olan kazayı yapan Ali Emre Gürel'in, dönemin Karabük Valisi Fuat Gürel'in oğlu olduğunu belirten Altaylı, son valiler kararnamesi ile valinin pozisyonu değişince, kazanın kayıtlarına da ulaşılabildiğini yazdı.
Fatih Altaylı'nın "Bir vali rezaleti" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:
"Bu anlatacağım gerçekten bir utanç hikayesidir. Bir kamu görevlisinin, kamu görevinin verdiği gücü kötüye kullanmasıyla yaşanmış bir rezalettir.
Bundan 1 yıl kadar önce, 30.06.2022 günü Karabük’te bir kaza meydana geldi.
Ali Emre Gürel isimli bir kişinin kullandığı Ford marka bir araç, bir kavşakta Toyota marka bir otomobile büyük bir şiddetle çarptı ve otomobilde bulunan öğretmen bir çift, Behiye Portakal ve Salih Portakal kaza sonucu hayatlarını kaybettiler.
Gece 01:15’te meydana gelen kazanın iki de görgü tanığı vardı. Görgü tanıkları ifadelerinde Ford marka aracın saatte en az 150-180 kilometre saatlik bir süratle kendilerini solladığını ve hızla kavşağa dalarak kazaya sebebiyet verdiğini anlattılar.
Ancak bu ifadeye rağmen olay örtbas edildi.
Kazayı gösteren MOBESE kayıtları yok oldu.
Ve tanık ifadelerine rağmen tanıkların 'en az 150 kilometre' ile kavşağa girdiğini söyledikleri Ali Emre Gürel değil, kendi yollarında giderken cinayet gibi bir kaza ile hayatlarını kaybeden Portakal çifti suçlu bulundu.
Olay bununla da bitmedi.
Ford marka aracı sigorta eden şirket, hayatını kaybeden Portakal çiftinin çocuklarına
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları2.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı3.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu
6.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı7.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar8.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest9.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!10.Halep'te gerilim! Valilik binası insansız hava aracıyla vuruldu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








