Bir yalanınız da 3 gün sürsün...

Havuz medyasının Türk okullarıyla ilgili yaptığı haberler ilginç bir yere doğru gidiyor. Zira nerede Türk okulu kapatıldı haberi yapsalar peşinden o ülkeden başarı ve taltif haberleri geliyor.

Bir yalanınız da 3 gün sürsün...

Sabah gazetesinin geçtiğimiz günlerde 'Gülen'in dünyadaki okulları birer birer kapatılıyor' başlıklı yalan haberi ve bu haberde fotoğrafını kullandığı okullardan bu sefer 'doğru haber' var. 

Geçtiğimiz günlerde hükümetin gayrı resmi yayın organı Sabah'ta bir haber yayınlandı. Habere göre birçok ülkede Türk Okulları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimiyle kapatıldı, ya da kapatma işlemleri başlatıldı. Habere cevapsa o ülkelerden geldi. 


Havuz medyası yalan haber yapmaktan çekinmiyor

ÖNCE SENEGAL
Önce Senegal'de bulunan Türk okulu öğrencileri, (Yavuz Selim Eğitim Kurumları)  Amerika, Kenya ve Endonezya'da gerçekleştirilen uluslararası proje yarışmalarına birçok madalya kazanarak ülkenin yüz akı oldu.

Senegal Sanayi ve Maden Bakanı Aly Ngouille Ndiaye, yarışmaya katılan öğrenci ve okul idarecilerini makamında kabul etti. Yarışmada madalya kazanan öğrencilere ödüller verdi. Bakan, Türk okulları hakkında övgü dolu sözler söyledi.


Bu haber önceki gün Samanyolu Haber'de bu şekilde yer aldı.(Haber için tıklayınız)


ŞİMDİ DE KOSOVA

Şimdi de kapatılma işlemleri başlatıldı denen Kosova'dan benzer bir haber geldi. Kosova'da faaliyet gösteren Mehmet Akif Kolejleri, 15. yılını kutladı. Kutlama törenine eski Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, Meclis Başkanı Kadri Veseli, Eğitim Bakanı Arsim Bajrami, Ulaştırma Bakanı Lutfi Zharku, Anayası Mahkemesi Başkanı Enver Hasani'nin de aralarında olduğu üst düzey devlet adamları ile veliler katıldı.


Törende Kosova hükümetini temsilen konuşan Eğitim Bakanı Bajrami, okulları 15 yıl boyunca eğitim sektörüne yapmış olduğu katkılardan dolayı kutladı.

EĞİTİM BAKANI: BU OKULLAR BİZE ULUSLARARASI EĞİTİM STANDARDI KAZANDIRDI 

Eğitim Bakanı Bajrami şöyle konuştu: "Mehmet Akif Kolejleri yüksek standart oluşturarak yeni liderler yetiştirdi. Şüphesiz ki bu okullar vermiş oldukları modern ve kaliteli eğitim, gelişmiş metodoloji ile uluslararası alanda güzel bir imaja sahip oldu. Savaş sonrası bu okulların Kosova'da açılması bizim için bir kazanımdır; çünkü biz uluslararası eğitim standardına sahip olduk. 15. yılını kutladığımız bu okullar, birçok dalda madalya kazanan bir nesle sahip olmamızı sağladı. Nice 15 yıllara ulaşmanızı ve nice yeni başarılar kazanmanızı diliyorum." 

Bakan Bajrami, ülkenin daha gelişmiş bir eğitim sistemi ile yeni nesiller yetiştirme hedefine Mehmet Akif Kolejleri'nin de katkısıyla ulaşmak istediklerini dile getirdi. Bajrami, "Bu yeni nesillerin omuzlarında ise bilgi toplumunun oluşması ve yeni Kosova'nın inşasının sorumluluğu olacaktır." dedi.


Konuşmaların ardından, eski Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ve Meclis Başkanı Kadri Veseli başarılı öğrencilere sertifikalarını verdi.

Kosova’daki Türk okullarında 5 farklı kampüste 1.800 öğrenci eğitim görüyor. Şimdiye kadar 1.500'den fazla öğrenciyi mezun eden okullar, ulusal ve uluslararası başarılarıyla dikkat çekiyor.

CİHAN/SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Bir yalanınız da 3 gün sürsün... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER