Bırakın sağduyu çağrısı yapmayı, bakın ne cevap verdi

HDP mitingine yapılan bombalı saldırı sonrası Tayyip Erdoğan'dan ilginç bir istek geldi.

Bırakın sağduyu çağrısı yapmayı, bakın ne cevap verdi

HDP’nin Diyarbakır’daki mitingine düzenlenen bombalı saldırı sonrası kendisine ulaşamadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Beni değil, halkı arayıp onlardan özür dilesinler” karşılığını veren Demirtaş’a Erdoğan’ın cevabı da gecikmedi: “Ben değil, sen özür dile.”

Diken.com.tr'nin haberine göre, üç kişinin hayatını kaybettiği, 416 kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrası ‘seçim çalışmalarına‘ ara vermeden devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı’da barış mesajları vermek yerine HDP’yi hedef almaya devam etti.

Dün saldırının ardından Demirtaş’a ulaşmaya çalıştığını söyleyen Erdoğan, “Açıklama yapıyor, benden değil vatandaşlarımızdan özür dile diye. Ben değil sen özür dile. 6-7 Ekim olaylarında Kürt kardeşlerimizi öldüren sendin. Bizim siyasi hayatımızda kan yoktur. Senin kimliğin belli” dedi.

Erdoğan sözlerini HDP’nin Kürt seçmene baskı yaptığı yönündeki iddialarla sürdürdü: “Kürt kardeşlerimin üzerinde bir baskı vardı. Çözüm süreciyle bunları bir bir ortadan kaldırıyoruz. Boşaltılan köyleri, yaylaları yeniden şenlendirdik. Dindarlara yönelik baskılar vardı.”

‘Mesele ben değilim, halka karşı özür borçları var’

Bugünkü Sancaktepe mitingi öncesinde “Kendileri bana ulaşmaya çalışmış olabilir ama önemli olan bana ulaşmaları değil. Orada katliama uğrayan bir halk var arasınlar onlardan özür dilesinler, üzüntülerini dile getirsinler” diyen Demirtaş, mitingde de Erdoğan’a şu sözlerle yüklenmişti: “Ben tarafsızım diyen kişi var ya, çıktı konuştu, Diyarbakır Meydanı’ndan tek bir cümle bile söz etmedi. Şimdi akşam telefonla bana ulaşmaya çalışmış, kusura bakma sen ülkenin Cumhurbaşkanıysan iki aydır bizi hedef göstermeyecektin. Ülkenin cumhurbaşkanıysan, bugün miting yapmak yerine gidip Diyarbakır Meydanı’nda taziyeye katılacaktın. Gitseydin, çiçek koysaydın, üzüntülerini taziyelerini belirtecektin.”
<< Önceki Haber Bırakın sağduyu çağrısı yapmayı, bakın ne cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER