Birileri 'devlet okullarında bedava' mı dedi?

Anadolu lisesinden dershane eğitimi veren temel liselere yöneliş üzerine devlet okulları dershaneciliğe başladı.

Birileri 'devlet okullarında bedava' mı dedi?

Velilere, ‘3 bin 250 liraya bir dershaneyle anlaştık’ diyen müdür, çocukları tutmaya çalıştı. Dershanelerin 1 Eylül'de kapatılacak olması devlet okullarını dershaneciliğe soyundurdu. Ankara'daki Anadolu liselerinin okul müdürlerinin dershanelerle anlaşarak üniversiteye hazırlık kursu verecekleri vaadiyle velileri öğrencilerin kayıtlarını almaması için iknaya çalıştıkları öğrenildi.

Bugün'den Metin Arslan'ın haberine göre, bu amaçla velilerle toplantı yapan bir Anadolu lisesi yönetimi, özel bir dershaneyle öğrenci başı 3 bin 250 TL karşılığı anlaştıklarını söyledi.

ÜCRET DE AYNI

Okul yönetiminin velileri “B. dershanesiyle anlaştık. Hafta sonu öğrencilerimize özel dershane hocaları dışarıdan ders verecek. 2 bin 500 TL dershane ücreti, 750 TL de doküman parası alınacak. Çocuklarınızı okuldan almayın” sözleriyle ikna etmeye çalıştığı kaydedildi. İsmini vermek istemeyen bir veli ise, duruma tepki gösterdi. BUGÜN’e konuşan veli, “Madem özel dershane devlet lisesinde üniversiteye hazırlık kursu verecek o zaman dershaneleri neden kapattılar? İstedikleri ücret de dershanelerin fiyatıyla aynı” diye konuştu. Veliler ve öğrencilerde üniversiteye nasıl hazırlanacakları konusundaki endişe hakim.

KAYDINIZI ALMAYIN!

Özellikle VAnadolu liselerinde öğrenim gören çok sayıda öğrenci kaydını alarak, dershane eğitimi veren temel liselere kayıt yaptırdı.
Çoğu başarılı olan öğrencilerin Anadolu liselerinden ayrılması okul yöneticilerini alternatif arayışlara itti. Lise müdürlerinin, öğretmenleri üniversiteye hazırlık kursunda ücretli öğretmenlik yapması konusunda baskı yaptığı, ancak öğretmenlerin büyük bölümünün teklifi kabul
etmediği kaydedildi.

ÖZEL DERSHANEYLE ANLAŞTILAR

An­ka­ra­’da­ki bir Ana­do­lu li­se­si­nin yö­ne­ti­ci­le­ri­nin ve­li­ler­le top­lan­tı yap­tı­ğı ve ço­cuk­la­rı­nın kay­dı­nı al­ma­ma­la­rı için ik­na­ya
ça­lış­tık­la­rı vur­gu­lan­dı. Top­lan­tı­da, özel bir ders­ha­ney­le an­la­şıp okul­da üni­ver­si­te­ye ha­zır­lık kur­su aça­cak­la­rı­nı be­lir­ten okul yö­ne­ti­mi,
ders­ha­ne­nin öğ­ren­ci ba­şı 3 bin 250 TL

ala­ca­ğı­nı, do­kü­man­la­rın çe­şit­li­li­ği ha­lin­de de ra­ka­mın ar­ta­ca­ğı­nı ifa­de et­ti­ği kay­de­dil­di. Dev­let oku­lun­da ders­ha­ne eği­ti­mi­ne iliş­kin üc­ret­le­rin de okul ai­le bir­li­ği he­sap­la­rı­na ya­tı­rı­la­ca­ğı vur­gu­lan­dı.

DÖNÜŞÜM TAMAMLANMADI

Anayasa Mahkemesi, 1 Eylül 2015’te dershaneleri kapatan yasa değişikliğinin iptali talebini yasanın yürürlüğe girmesinden 1 yıl 4 ay sonra gündemine aldı. AYM, yasanın iptali talebini 9 Temmuz Perşembe günü görüşmeye hazırlanırken, dershanelerin temel liseye dönüşümü tamamlanamadı.

ÖĞRETMENLER?İŞSİZ?KALACAK?

Son tarihe 2 aydan az bir süre var ancak bin 600’ün üzerinde dershane sahibi dönüşüm için ruhsat almayı bekliyor. Ayrıca, bakanlık dershanelerde çalışan 55 bin öğretmenin devlete atanacağını vadetmesine rağmen, atamanın 3 bini geçmeyeceğini açıkladı. Dönüşemeyen dershanelerde çalışan binlerce öğretmen işsiz kalacak.
<< Önceki Haber Birileri 'devlet okullarında bedava' mı dedi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER