Birinci ağızdan Yaycı'yı meşhur eden uygulama nasıl çalışıyordu?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 18 2020
TSK'daki tasfiyelerin mimarı olan ve binlerce askeri icat ettiği fetömetre uygulamasıyla ihraç ettiren Tümamiral Cihat Yaycı, atandığı makamı beğenmeyerek istifa etti. Peki, Yaycı'nın kamuoyunda bu denli tanınmasını sağlayan uygulama nasıl çalışıyordu?
SAMANYOLU HABER - Yaycı'nın uygulamayı hayata geçirdiği ATİİ Şube olarak bilinen Deniz Kuvvetleri Adli Takip, İdari İşlem ve İnceleme Şube'de görev yapan Deniz Astsubayı Ersin Demircan'ın anlattıkları, gelmiş geçmiş en büyük fişleme ve lekeleme operasyonu olarak tarihe geçen Fetömetre uygulamasının korkunçluğunu ortaya koyuyor.
Normalde 70 madde olan ancak kamuoyuna 58 tanesi yansıyan kriterlerden, yazının sonundaki listeye eklenmeyen çocuğunun engelli olması ve çocuğun iki isminin bulunması gibi kriterler de bulunmaktadır. Bu maddelerin toplumda tepki oluşturacağı için açıklanmadığı tahmin ediliyor.
Demircan'ın 15Temmuz.info sitesinde üç seri halinde yayınladığı yazılardan üçüncüsünde uygulamanın detaylarından şöyle bahsediliyor:
***
FETÖMETRE; Nesnel olmayan bilakis öznel yaklaşım sonucu ortaya çıkmış, insan fişleme, ayıklama, kurumdan uzaklaştırma ve dolaylı olarak hapse gönderme süreçlerini bünyesinde barındıran hukuksuz ve gayri vicdani bir uygulama ya da soykırım aracıdır.
Bugünkü Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı tarafından uygulamaya konan FETÖMETRE, objektif olmayan ve hukuki temelden tamamen yoksun kriterler baz alınarak askeri personelin görevinden ihraç edilmesi ve sonrasında terörist denilerek ilgili kolluk kuvvetlerine başvurularak tutuklanmaları için kullanılan bir uygulamadır. Kanun gereğince işlem yapılan kişinin kendisini savunmasına başvurulması gerekirken, şahısların uzun süre tutukluluk süreci yaşamalarına sebebiyet verilmektedir. Mahkemelerce suçsuzluğu kanıtlananların göreve iadesi yapılmadığını dikkate aldığımız da asıl amacın Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeniden şekillendirilmesi amacıyla uydurulan yapay bir uygulama olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
<
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







