Birinci olan Korelinin objektifine bu yıl Pamukkale yansıdı


SEUL (CİHAN)- Güney Kore'de faaliyet gösteren İstanbul Kültür Merkezi'nin düzenlediği Türkiye Fotoğrafları Yarışması'nda Koreli yarışmacı Kim Hyung-seok Pamukkale fotoğrafı ile birinci oldu.

İstanbul Kültür Merkezi'nin her sene düzenlediği Türkiye Fotoğrafları Yarışması'nda bu sene de birbirinden güzel fotoğraflar yarıştı. Türkiye'yi ziyaret eden Korelilere yönelik bu yıl 8'incisi düzenlenen yarışmaya, yüzlerce fotoğraf gönderildi. Koreli uzman fotoğrafçılardan oluşan jüri heyeti tarafından seçilen 5 fotoğrafın sahiplerine ödüller verildi.

Ülkedeki 8. Türkiye Fotoğrafları Yarışması ödül töreni, İstanbul Kültür Merkezi'nin seminer salonunda yapıldı. Kısa bir canlı klasik müzik dinletisinden sonra yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Kim'in Pamukkale temalı fotoğrafı birinciliğe, Song Mi-hwa'nın Tuz Gölü temalı fotoğrafı ikinciliğe, Seok Ji-na'nın Beyşehir Cami'sinden yakaladığı kare üçüncülüğe layık görüldü.

Ana sponsorluğunu SSR TOUR'un yaptığı yarışmada, birinci olan katılımcıya ödül olarak Türkiye'ye gidiş-dönüş uçak bileti verildi. Yarışmada, ikinci kol saati, üçüncü ise Türk çini tabağı ile ödüllendirildi. Ayrıca ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci olan yarışmacılar, başkent Seul'deki Türk girişimcilerin açtığı Kervan restoranından hediye kuponu kazandı.

Ödüllerini alan yarışmacılar duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar. Türkiye'de resmedilecek binlerce mekan olduğunu söyleyen yarışmacılar, yarışma vesilesi ile tekrar Türkiye'ye gitme imkanı buldukları için mutlu olduklarını ifade etti.

İstanbul Kültür Merkezi Müdürü Hüseyin Yiğit, amaçlarının Korelilerin Türkiye'ye olan ilgilerini farklı boyutlara taşımak olduğunu söyledi. Yiğit, yarışmaya giren fotoğrafların birçok yerde sergileneceğini ve Türkiye'nin, Kore'de daha iyi tanınması için kullanılacağını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Birinci olan Korelinin objektifine bu yıl Pamukkale yansıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER