Birisi yalan söylüyor...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 19 2017
Anıtkabir’in yapılaşmaya açılmasının ilk adımı olarak değerlendirilen imar planın değişmesi ile ilgili AKP'nin iki yetkili ismi anlaşamadı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık “Bizim talebimiz olmadı” derken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bakanlığın resmi yazısını paylaşarak “Bakanlığın talebiyle lojman bölgesini askeri alan ilan ettik” dedi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, MSB’den bölgenin imara açılmasına yönelik bir talebin olmadığını da vurgulayarak, “Bizim, Milli Savunma Bakanlığı’nın, Kara Kuvvetleri’ne tahsisli arazilerimiz içerisinde alınan hiçbir karar yok. Bizim alanımız içerisinde yani TSK’nin kullanımında olan alan içerisinde alınan hiçbir karar yok” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptğı açıklamada, “Askeriye bize, ‘Binalarımızı meşru hale getirin, biz bunları yıkmayacağız’ diyor. Biz de plan değişikliği yaptık, askeri alan ilan ettik. Mevcut olan durumu korumaktan başka hiçbir şey yapmadık” dedi. Gökçek, “Kim dokunuyor? Öyle bir saçmalık olabilir mi? Yapılan iş sadece mevcut durumun tabiri caizse plana işlenmesinden ibaret” ifadelerini kullandı.
Bakan Işık, “herhangi bir talebimiz yok” dedi ancak sosyal medya hesabı üzerinden 16 Kasım 2015 tarihli resmi yazıyı paylaşan Gökçek, “Anıtkabir’in yasal sınırları olduğu bir alan var. Bu yasal alan bizim yaptığımız değil, oldum olası var olan bir alan. Bir de sit alanı var. Esas plan değişikliğinin yapıldığı alan sit alanı içerisinde. Yani Anıtkabir alanının içerisinde olan bir yer değil. Askeriye bize, ‘Binalarımızı meşru hale getirin, biz bunları yıkmayacağız’ diyor. Biz de plan değişikliği yaptık, askeri alan ilan ettik. Mevcut olan durumu korumaktan başka hiçbir şey yapmadık. Ayrıca biz Büyükşehir Belediyesi olarak talep etmedik. Talep eden Milli Savunma Bakanlığı. Buranın mülkiyeti de bakanlığa ait. Yapılan iş son derece meşru” diyerek kararı savundu.
"Gökçek ve hükümet bilimsellikten uzak, gayri ciddi"
Mimarlar Odası yaptığı açıklamada, “Melih Gökçek’in açıklaması ve ona referans veren hük
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı9.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







