Bit pazarından alsa bile yetmez: Adalet Bakanlığı’ndan 26,5 TL giyim yardımı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Aralık 26 2022
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adalet Bakanlığı’nın kadrolu personeline 26,5 TL giysi yardımı yapmasını Meclis gündemine taşıdı. Bulut, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, söz konusu rakamın neye göre belirlendiğini sordu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından cevaplanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Bulut, ekonomik krize ve yüksek enflasyona bağlı olarak fiyatların fahiş bir şekilde yükselmesinin çalışanların maaşlarını her geçen gün erittiğine dikkat çekti.
Sağlık Bakanlığı’nın hekim ve personellerin IBAN’ına 38 TL giyim ihtiyacı yardımı yatırmasının ardından Adalet Bakanlığı’nın da kadrolu personeline 26,5 TL tutarında giyim yardımı ödemesi yaptığını kaydeden Bulut, “Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği’nin 4. Maddesinde, “Giyecek yardımı kurum tarafından temin edilir ve ayni olarak verilir. Bu yardım karşılığında çek, kupon veya benzeri kağıtlar verilemez ve nakdi bir ödemede bulunulamaz. Ayrıca, bu yardım için memura fatura karşılığı bir ödeme yapılamaz. Giyim eşyası standart beden ölçülerine göre yaptırılır. Gerektiğinde beden ölçüsüne göre kurumca diktirilir.” denilmektedir. Ancak, yönetmeliğe aykırı olarak personele nakdi ödeme yapılmıştır.” dedi.
PERSONEL HANGİ GİYSİYİ ALACAK?
CHP’li Bulut, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
Personelinizin 26,5 TL ile hangi giysiyi alması beklenmektedir?
Personele ödenen 26,5 TL hangi kriterlere göre belirlenmiştir?
Giysi yardımı tutarı hesaba yatırılmadan herhangi bir piyasa araştırması yapılmış mıdır?
Bu paranın yönetmeliğe aykırı olarak nakdi olarak yatırılmasının gerekçesi nedir?
Bakanlığınız toplam kaç personele, ne kadar giyim yardımı yapmıştır?
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?3.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”4.Eski Yarbay’dan ‘Roboski’ iddiası: 'Soruşturma dosyasından Hulusi Akar’ın ismini ben çıkarttım’5.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!
6.Trump'tan İran'a müdahale sinyali7.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti8.Gazze'nin nefes borusu Refah sınır kapısı açılıyor9.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş10.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







