Bitlis'te terör operasyonlarıyla ilgili Valilik açıklama yapıldı


Bitlis Valiliği, ilde molotof kokteylli ve bombalı saldırılar yapan PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"PKK/KCK terör örgütü mensuplarına ilimizde gerçekleştirilen molotof kokteylli ve bombalı saldırıların aydınlatılması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Y.G. isimli şahıs 13.10.2015 günü saat 19.30 sıralarında Arif Bey Caddesinde üzerinde Sig Sauver marka ruhsatsız silah, bu silaha ait şarjör ve şarjöre takılı vaziyette olmak üzere 17 adet fişek ayrıca molotof yapımında kullanılan malzemeler ile yakalanmış, soruşturmanın devamında; 28.08.2015 günü Şehit Fuat Bal Polis Merkezi Amirliği bahçesine el bombası atılması, 28.08.2015 günü saat 02.00 sıralarında ilimiz Gazibey Mahallesi Kızıl Mescit Caddesi 113. Sokakta park halinde bulunan bir vatandaşımıza ait Ford Connect marka aracın yakılması, 30.09.2015 günü Gökkuşağı Ucuzluk Pazarı isimli iş yerine molotof kokteyli atılması, 03.10.2015 günü bir vatandaşımızın aracının kundaklanması, 13.10.2015 günü saat 02.10 sıralarında bir işyerinin molotof kokteyli atılması suretiyle kundaklanması olaylarının, yaklaşık 1 yıl önce il merkezinde bulunan Şemsi Bitlis Ortaokuluna molotof kokteyli atma olayının, 11.10.2014 günü ilimiz merkezinde bulunan Kurtuluş Özgür Kaya Taşdelen İlköğretim Okulunda meydana gelen molotof kokteyli atma olayının, aydınlatılması sağlamıştır. Şüpheli şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak ceza evine gönderilmiştir.

14.10.2015 günü ilimiz Güroymak ilçesinde 2 şahsın yakalanmasına yönelik olarak 3 farklı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlenmiş, şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalar da, 63 adet uzun namlulu silah mermisi, 1 adet ruhsatsız tabanca, şarjöre basılı vaziyette 10 adet MKE yapımı fişek, 1 kutu içerisinde 50 adet MKE yapımı 9 mm fişek, silahın sarılı olduğu bez parçasına düğümlenmiş 9 adet fişek ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şahıslardan C.A. isimli şahıs savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmış, K.Ö. isimli şahıs ise savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.

İlimiz Hizan ilçesinde 19.08.2015 tarihinde sözde özerklik ilan edilmesi olayına ve 09.10.2015 tarihinde meydana gelen sokak eylemlerine katıldığı tespit edilen M.S.K. ve Suça Sürüklenen Çocuklar M.N.Y. ile C.K. isimli şahısların yakalanmalarına yönelik olarak 3 farklı adrese eş zamanlı olarak planlı operasyon düzenlenmiştir. Yapılan operasyon neticesinde şahıslar ikametlerinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Aynı gün adli merciler tarafından C.K. isimli şahıs tutuklanmış, M.S.K. isimli şahıs mahkeme tarafından Yurt Dışı Yasağı konularak serbest bırakılmış, S.S., çocuk M.N.Y. çıkarıldığı mahkemece serbest kalmıştır.

Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmalarıyla birlikte kararlılıkla devam etmekte ve edecektir." CİHAN
<< Önceki Haber Bitlis'te terör operasyonlarıyla ilgili Valilik açıklama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER