Bitlisli şehit babası: Bu Kürt Türk davası değil

Bitlisli şehit babası: Bu Kürt Türk davası değil

Şırnak'ın İdil ilçesinde geçen perşembe günü şehit olan Özel Harekat Polisi Veysi Kakı'nın babası Yılmaz Kakı, yaşananların Kürt-Türk davası olmadığını söyledi. İdamın geri getirilmesini isteyen şehit babası, "Hükümetimiz kimin ne yaptığını biliyor ama bir şey yapamıyorlar ama yapmaları lazım" ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan, aslen Bitlisli olan ve Mersin'in Toroslar ilçesindeki Metrokent Sitesinde ikamet eden şehit polisin babası Yılmaz Kakı'yı ziyaret etti. Acılı baba Kakı, Kartal'ın hediye ettiği Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağını öperek teslim aldı.

Kartal burada yaptığı konuşmada güvenlik güçlerinin oraları teröristlerden temizleme adına mücadele verdiğini belirtti. Halkın orada yaşadığı sıkıntıları geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'a yaptıkları ziyarette bizzat gördüklerini anlatan Kartal, "İnşallah tez zamanda bu iş başımızdan defolur. Bu işin siyaseti partisi olmaz. Partiler gelir geçer, 50 tanede parti kurarız ama bir tane devlet daha kuramayız. Bir tane toprak daha olmaz. Bir milleti yan yana daha getiremeyiz. Bu çocuklarımızı tekrar geri getiremeyiz. O yüzden biz siyasi anlayışla hep birlikte bu terörü ülkemizden kazıyıp gideriz. Temennimiz isteğimiz budur. Bizimde evlatlarımız yarın belki bizimde çocuklarımıza sıra gelecek. Gözümüzü kırpmadan biz de şahadet şerbetini içmeye hazırız." ifadesini kullandı.

Şehit babası Yılmaz Kakı ise "Hepsi bizim evladımızdır. Hiç birini ayırmıyoruz. Terör bitsin istiyoruz. Cenab-ı Allah bunların hakkından gelsin. Başka ne diyeyim. Allah devletimize zeval vermesin. Allah onların yanına koymasın. Onları perişan etsin. Bu Kürt-Türk davası değil, bu Ermeni davasıdır. Ama inandırıyorlar. Onlara destek verenleri Allah kahretsin." şeklinde konuştu.

Şehit babası Kakı, Kartal'ın çocukları katledenlere, tecavüz edenlere, terör örgütüne bulaşmış eline silah almışlar için idam isteğine de destek vererek, "Hükümetimiz kimin ne yaptığını biliyor ama bir şey yapamıyorlar ama yapmaları lazım." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Bitlisli şehit babası: Bu Kürt Türk davası değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER