Bitlis ve Diyarbakır'dan acı haber

Bitlis'te PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerin daha önce tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu bir uzman çavuş şehit oldu.

Bitlis ve Diyarbakır'dan acı haber

Alınan ilk bilgilere göre, Merkeze bağlı Ölek köyü kırsalındaki Sehi Ormanları mevkisinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenleyen güvenlik güçlerinin geçişi sırasında toprağa döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. İlk belirlemelere göre, patlamada 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Yaralı askerler, bitlis ve Tatvan'daki hastanelere kaldırılırken, olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan bölgede hava ve kara destekli operasyon sürüyor.


ÇATIŞMADA 1 ASKER ŞEHİT OLDU
DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerin daha önce tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu bir uzman çavuş şehit oldu. Patlama ve silah seslerinin duyulduğu ilçede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur İlçesi'nde hendeklerin kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar sürerken, bu akşam bölgeden bir şehit haberi daha geldi. İlçenin Hasırlı mahallesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lı bir grup arasında çatışma çıktı. Çatışma sürerken bölücü terör örgütü üyelerinin daha önce tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı (EYP) infilak ettirmeleri sonucu Diyarbakır Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir uzman çavuş ağır şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılmak iztenen asker, yolda şehit oldu. Halen patlama ve silah seslerinin duyulduğu bölgede çatışmaların devam ettiği belirtildi. 

<< Önceki Haber Bitlis ve Diyarbakır'dan acı haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER