'Biz FETÖ diye bir örgüt mörgüt tanımıyoruz, Antalya'da özel bir vakıfız'


Antalya'da, öğrencilere verilen burslarda yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla, bünyesinde yurtlar bulunan Hasan Fatma Şahin Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'nda mali polisin yaptığı arama sona erdi. Aramanın cuma saatine denk getirilmesi tepkiye neden oldu.

Hasan Fatma Şahin Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı yöneticisi Ali Gülez, "Biz FETÖ diye bir örgüt mörgüt tanımıyoruz. Bizim vakfımızın böyle bir şeyi yok. Bizim vakfımızın kuruluş amaçları bellidir. Yaptığımız işler bellidir. Biz Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Antalya'da özel bir vakıfız." dedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Ekipleri, saat 10.00 sıralarında Yüksekalan Mahallesi'nde (Doğu Garajı) bulunan Hasan Fatma Şahin Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'na operasyon düzenledi. Mali polis, burs veriliyor gibi gösterilip burs verilmediği iddiasıyla vakıf binasına gelerek arama yaptı. Aramalar sonrası burs başvuru formlarına, bağış makbuzlarına, çeşitli evraklar ve bilgisayarların hard disklerine el konuldu.

Polisler, vakıf merkezindeki çelik kasayı açmak için uzun süre çaba sarf etti. Vakıf merkezine ilk çağrılan çilingirci kasayı açamayınca ikinci bir çilingir çağrıldı. Yetkililerin 'kasa eski, içi boş' demesine rağmen uzun süren çalışmalar sonucunda çelik kasa açıldı ve içinin boş olduğu görüldü.

"FETÖ DİYE ÖRGÜT MÖRGÜT TANIMIYORUZ, BİZ VAKIFIZ"

Mali polislerin incelemesinin tamamlanmasının ardından Hasan Fatma Şahin Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı yöneticisi Ali Gülez, basın mensuplarına açıklama yaptı. Polislerin 'FETÖ' davası diyerek geldiklerini ve arama yaptıklarını anlatan Ali Gülez, görevlilerin herhangi bir şey bulamadığını, kendilerinin polisleri misafir ettiklerini ve bir sıkıntı olmadan gönderdiklerini söyledi. Vakfa yöneltilen suçlamaları kabul etmediklerini kaydeden Ali Gülez, "Biz FETÖ diye bir örgüt mörgüt tanımıyoruz. Bizim vakfımızın böyle bir şeyi yok. Bizim vakfımızın kuruluş amaçları bellidir. Yaptığımız işler bellidir. Biz Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Antalya'da özel bir vakıfız." şeklinde konuştu.

Vakıf olarak burs faaliyetlerinin yanı sıra yurtlarının da olduğunu hatırlatan Gülez, polislerin her şeyi incelemeye çalıştığını, kayıtsız hiçbir evraklarının bulunmadığını belirtti.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUZ"

Bir basın mensubunun, "Burslarda yapılan yolsuzluk gerekçesiyle burs veriliyor gibi gösterip burs verilmediği suçlamasıyla baskına gelindiği söyleniyor, bu iddialara ne diyorsunuz" diye sorması üzerine Gülez, vakfın böyle bir durumunun olmayacağını, banka hesaplarının açık olduğunu ifade etti. Vakıf olarak elden hiçbir evrak vermediklerini kaydeden Gülez, "Elden hiçbir şey vermediğimiz için her şeyi bankadan görmüşlerdir. Böyle bir suçlamayı kabul etmiyoruz. Bize gelen müracaatları biz alırız, vakıf heyeti olarak kararımızı verir, kaç kişiye burs vereceksek ona göre düzenleme yapıp, banka hesaplarına burslarını senelik olarak yatırırız." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Biz FETÖ diye bir örgüt mörgüt tanımıyoruz, Antalya'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER