BM'den ürküten Gazze raporu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 16 2023
Birleşmiş Milletler'in açıklamasına göre, Hamas'ın saldırıları sonrasında İsrail'in Gazze'ye başlattığı bombardımanlarda şimdiye kadar 1 milyondan fazla Filistinli yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldı.
Birleşmiş Milletler (BM), Hamas'ın saldırısı sonrasında İsrail'in 7 Ekim tarihinde Gazze'ye başlattığı bombardımanlarda yerinden olan Gazzelilerin sayısının 1 milyonu geçtiğini açıkladı. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Direktörü Juliette Touma DW'ye yaptığı açıklamada, yerlerini terk etmek zorunda kalan Filistinlilerin "Gazze Şeridi'nin her yerine" doğru hareket ettiklerini belirtti. Touma Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada "İnsanlar evlerini terk etmeye devam ettiği için sayının daha da yüksek olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.
Gazze'de can kaybı 2 bin 300'ü aştı
Gazze Şeridi'ndeki sağlık bakanlığı, İsrail'in bu bölgeye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar en az 2 bin 329 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bakanlık, Gazze'deki yaralı sayısının ise 9 bin 714 olduğunu duyurdu.
Batı Şeria'da da 54 Filistinli'nin hayatını kaybettiği bildirildi.
İsrail, Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği ve bin 300'ü aşkın İsrailli'nin öldürülüp onlarcasının da rehin alındığı saldırıların ardından Gazze'yi havadan vurmaya başlamıştı.
Açıklanan rakamlar, bir haftadır süren İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısının, 2014 yılındaki Gazze savaşında ölen Filistinli sayısını da geçtiğine işaret ediyor.
Söz konusu savaşta 50 gün içinde 2 bin 250 Filistinli yaşamını yitirmişti. Aynı savaşta 66 İsrailli asker ve beş sivil de hayatını kaybetmişti.
Son çatışmalardaki toplam can kaybı, Hamas'ın 2007 yılında Gazze'nin kontrolünü ele geçirmesinden beri kaydedilen en yüksek sayıyı ifade ediyor.
Netanyahu: Daha fazlası geliyor
Gazze'ye su, gıda, elektrik ve yakıt tedarikine izin vermeyenve bölgeye yönelik ablukayı tüm rehineler serbest bırakılana dek sürdüreceğini duyuran İsrail, kapsamlı bir kara harekâtı için hazırlıklarını da sürdürüyor.
Gazze sınırındaki
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!8.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







