Bloomberg News: Türkiye dünyanın en berbat 9. ekonomisi

Bloomberg News: Türkiye dünyanın en berbat 9. ekonomisi

NEW YORK (CİHAN)- Dünya piyasalarını yakından takip eden Bloomberg News'e göre Türkiye dünyadaki 'En berbat (sefil) 15 ekonomi' arasında yer alıyor. Haberde Nobel ödüllü ekonomist Milton Friedman'ın, "Enflasyon toplumu harap eden bir hastalık gibidir." görüşlerini de hatırlatarak bu teşhise bir de işsizlik eklendiğinde insanlar üzerindeki etkisinin teknik olmayan bir terim ile 'sefalet'e eşit olduğunu belirtti.

Bloomberg'in işsizlik oranı+tüketici fiyat endeksindeki değişim'in baz alındığı 2015 Sefalet Endeksi'ne göre en berbat 5 ekonomi sırasıyla Venezuela, Arjantin, Güney Afrika, Ukrayna ve Yunanistan şeklinde açıklandı. Endekste Türkiye ise 'En berbat' 9. ekonomi olarak yer aldı.

UKRAYNA'DA EKONOMİK KAYIP DEVAM EDECEK

Bloomberg'e göre savaş Ukrayna'ya ekonomik kayıplar getirmeye devam edecek. Bölgede yaşanan gerilim ve çatışmaların sürmesi halinde işsizlik ve enfalasyonun artması bekleniyor. Ukrayna'nın (tüketicilerinin) aralarından Euro bölgesinin dahil olduğu 51 ekonomi sıralamasında 'en dertli' 4'üncü ülke olacağı belirtildi.

2015'te en berbat ekonomiye sahip olması beklenen Venezuela'da enflasyonun yüzde 78,5 seviyesine yükselmesi öngörülüyor. Bu oran, Ukrayna'daki enflasyon oranının 4 katına denk geliyor.

Bloomberg'in 'Sefalet Endeksi'ne göre 2015 yılı için öngörülen 'En berbat' ülkeler sıralaması şöyle:

1- Venezeula
2- Arjantin
3- Güney Afrika
4- Ukrayna
5- Yunanistan
6- İspanya
7- Rusya
8- Hırvatistan
9- Türkiye
10- Portekiz
11- İtalya
12- Kolombiya
13- Brezilya
14- Slovakya
15- Endonezya
CİHAN
<< Önceki Haber Bloomberg News: Türkiye dünyanın en berbat 9. ekonomisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER