BM, Davos'taki liderlerden mülteci öğrenciler için yardım istedi


Birleşmiş Milletler'in (BM) Küresel Eğitim Özel Temsilcisi ve İngiltere eski Başbakanı Gordon Brown, Davos'ta bir araya gelen dünya liderlerinden mülteci öğrencilerin eğitimi için yardım talebinde bulundu.

BM'den yapılan yazılı açıklamada, Brown'un liderlerden mültecilerin eğitimi için 750 milyon dolar yardım talep ettiği belirtildi. Mülteci öğrencilerin Lübnan, Türkiye ve Ürdün'de dağınık bir şekilde bulunduğunu belirten özel temsilci, eğitim için şu ana kadar 500 milyon dolar yardım toplandığını aktardı. 1945'ten sonraki en büyük insani krizle karşı karşıya olunduğunu aktaran Brown, Suriye'de 12 milyon insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve bunların 4 milyonun mülteci durumunda olduğunu ifade etti. Şu anda 2 milyon öğrencinin mülteci olduğunu ve bunun ilerleyen günlerde 2,5 milyon'a yükseleceğini ifade eden eski Başbakan Brown, "Çocukların okuması için 750 milyon dolara ihtiyaç var. Bununla ilgili herhangi bir adım atılmadığı takdirde genç Suriyeliler, kayıp jenerasyon olarak kayıtlara geçecek." ifadelerini kullandı.

Brown,Türkiye, Lübnan ve ,Ürdün'de öğrencilerin eğitim alabilmesi için günde 3 vardiya şeklinde eğitim vermek zorunda kalındığına dikkat çekti.

UNICEF ile birlikte çalışan Türkiye'nin okul kapasitesine çıkartarak 200 bin -450 bin öğrenciye eğitim verilmesinin planlandığı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber BM, Davos'taki liderlerden mülteci öğrenciler için yardım... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER