BM'de Filistin bayrağının yeri hazır


BM Genel Kurulu'nun 'üye olmayan gözlemci devletlere' de bayrak dalgalandırma hakkı tanımasının ardından BM binasının önüne iki yeni bayrak direği yerleştirildi.

Vatikan ve Filistin devletleri için hazırlanan bayrak direğine Filistin bayrağının ay sonunda Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından çekilmesi bekleniyor. Vatikan'ın ise şimdilik BM'ye bayrak çekmesi beklenmiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Filistin Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, bayrağın çekilmesiyle Filistin halkının, işgalin bitmesi yönündeki barışçıl çabalar için BM'ye duyduğu inancı sürdüreceğini kaydetti.

BM merkezi önündeki bayraklar, ülke adlarının alfabetik sırasına göre duruyor. Filistin bayrağı ise Zimbabve'den sonra yer alacak.

MESCİD-İ AKSA'YA SALDIRILAR GÜVENLİK KONSEYİ'NDE ELE ALINDI

Bu arada BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov, Kudüs'teki kutsal mekanlarda devam eden çatışmalardan büyük endişe duyduğunu söyledi.

BM Güvenlik Konseyi'ne video konferans yöntemiyle bağlanan Nickolay Mladenov, bu tür provokasyonların Kudüs'ün duvarları dışına taşacak bir şiddetin kıvılcımı olabileceğini dile getirdi. Mladenov, Kudüs'teki mekanların kutsiyetine saygı gösterilmesini istedi.

Filistin Büyükelçisi Mansur ise uluslararası toplumdan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları güçlü bir şekilde kınamasını istedi. CİHAN
<< Önceki Haber BM'de Filistin bayrağının yeri hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER