BM, Filistinli bebek olayını şiddetle kınadı


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Batı Şeria'nın Duma köyünde Filistinli bir bebeğin yakılarak öldürülmesi olayını şiddetle kınadı.

BM Genel Sekreterliği sözcülüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Genel Sekreter Ban Ki-mun, Yahudi yerleşimcilerin Filistinli ailenin evini kudaklaması sonucunda 18 aylık bebeğin yanarak ölmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Batı Şeria'da yaşanan olayı 'terör saldırısı' olarak niteleyen Ban, yaşananları da şiddetle kınadığını ve sorumlularının adalete teslim edilmesini istedi.

İsrail'in yasa dışı yerkleşim politikalarını sürdürmesi ve Filistinliler'e ait evlerinin yıkılmasıyla oluşan tehlikeye dikkat çekilen açıklamada, bu sürecin her iki tarafta da şiddeti ve aşırılığı körüklediği dile getirildi. Bu durumun hem İsrail devletini hem de Filistin halkının meşru taleplerini tehdit eder duruma dönüştürdüğü aktarılan açıklamada, Genel Sekreter'in barış yolunda tarafların cesur adımlar atmaları yolunda teşvik ettiğine vurgu yapıldı. Açıklamada, daha fazla can kaybının yaşanmaması için mevcut gerilim ortamının düşürülmesi çağrısında bulunuldu.

Yahudi yerleşimciler tarafından ateşe verilen Filistinli ailenin evinde 18 aylık Ali Davabşeh hayatını kaybetmiş, anne babasıyla birlikte dört yaşındaki ağabeyi de hastanede yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı.

CİHAN
<< Önceki Haber BM, Filistinli bebek olayını şiddetle kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER