BM: Suriye'de en kötüsüne hazırlanıyoruz

Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri harekât hakkında en kötüsüne hazırlandığı açıklamasında bulundu.

SHABER3.COM

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri harekâtına yeşil ışık yakmasının akabinde gözler sınıra çevrildi. 

Birleşmiş Milletler'den (BM) konuyla ilgili açıklama geldi.

Cenevre'de gazetecilere açıklama yapan BM Suriye Krizi için İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis, "Neler olacağını bilmiyoruz... En kötüsüne hazırlanıyoruz" dedi. Moumtzis, operasyonun sonuçlarıyla ilgili 'cevaplanmamış' çok fazla soru olduğunu vurguladı.

BM'nin Suriye'nin kuzeyinden göç olması durumunda bir acil durum planı hazırladığı; ihtiyaç halinde tıbbi malzeme ve gıda desteği sağlanacağı belirtildi.

OPERASYON NASIL OLACAK?

Tayyip Erdoğan ile Donald Trump'ın dün akşam gerçekleştirdikleri telefon görüşmesine dair Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde uzun süredir planladığı harekât için yakın zamanda harekete geçeceğine işaret edilmişti. 

ABD'nin bu operasyona dahil olmayacağı, askeri destek vermeyeceği ve Amerikan askerlerinin bölgeden çekileceği duyurulmuştu.

Ayrıca son iki yıldır bölgede yakalanmış olan tüm IŞİD militanlarından bundan böyle Türkiye'nin sorumlu olacağı vurgulanmıştı.

<< Önceki Haber BM: Suriye'de en kötüsüne hazırlanıyoruz Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER