BM'de gündem Hizmet Hareketi'ne uygulanan hukuksuzluklar: Taziye tutuklamaları da soruldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 29 2024
Geçtiğimiz hafta BM İnsan Hakları Komitesi üyeleri, Türkiye'nin ikinci periyodik incelemesi kapsamında Türk heyetine sorularını yöneltti. Hizmet Hareketi'ne gönül verenlere uygulanan hukuksuzluklar ve Hocaefendi'nin vefatı sonrası taziye paylaşımı yapanların gözaltına alınıp tutuklanması da Türkiye tarafına sorulan sorular arasında.
Geçtiğimiz hafta BM İnsan Hakları Komitesi üyeleri, bir kez daha bir araya geldi ve Türkiye'nin ikinci periyodik incelemesi kapsamında Türk heyetine sorularını yöneltti.
Solidarity With OTHERS'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, komite üyeleri Türkiye'nin Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme'ye uyumunu değerlendirecek. Aralarında Solidarity With OTHERS'ın da bulunduğu onlarca STK, toplantılar öncesinde gölge raporlar sunarak endişelerini komite üyelerine aktardı. Bu raporlar, Türk hükümetinin Hizmet Hareketi'ne yönelik baskılarıyla bağlantılı insan hakları ihlallerini belgeledi.
142. oturum sırasında Komite Üyeleri, Hizmet hareketi gönüllülerini hedef alan yaygın insan hakları ihlallerine ilişkin endişelerini dile getirdi.
BM İnsan Hakları Komitesi’nin, 142. Oturumda Türkiye Delegasyonuna, Hizmet Hareketi gönüllülerine yaşatılan mağduriyetlerle alakalı sorduğu sorular ise şöyle:
-AİHM kararları: Yalçınkaya Kararı, ByLock, Alparslan Altan kararı
-BM Kararı: Mukadder Alakuş Kararı
-OHAL KHKlarının ölçüsüzlüğü, OHAL komisyonunun etkisizliği ve işlevsizliği
-KHKlarla memuriyetten atılanlar, yaşadıkları sosyal ekonomik sıkıntılar
-Terör yasalarının istismar edilmesi, şirketlere kayyım atanması, El koyma kararları, Vakıf dernek kapatmaları, Hizmet hareketine üyelik sebebiyle tutuklu bulunanların sayısı
-Pasaport iptalleri, İnterpol bülten talepleri,
-Cezaevinde bulunan kadınlar ve çocukları, Finlandiya raporunda geçen 12 kadın konusu
-Cezaevinde ölümler ve Mustafa Kabakçıoğlu
-Hizmet hareketi üyelerine 2016 sonrası yapılan işkenceler ve işkencecilere cezasızlık
-Yurtdışından kaçırmalar, hangi ülkelerden kaçırıl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







