BM'deki kritik oylama öncesi Trump'tan ilginç açıklama
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 20 2017
Henüz yaptığı Kudüs açıklamasının gerilimi dinmemişken ABD Başkanı Donald Trump skandal bir açıklamaya daha imza attı. Bugün ABD'nin Daimi BM Temsilcisi Nikki Haley'nin, "Trump Kudüs oylamasında ABD'nin yanında olmayanların listesini istedi" açıklamasının ardından Trump, "Bize karşı oy vereceklere para yardımını keseceğiz" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına karşı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na getirilecek tasarıya lehte oy kullanan ülkelere finansal desteği kesme tehdidinde bulundu. Trump, "Yüz milyonlarca hatta milyarlarca dolar alıyorlar bizden, sonra da bize karşı oy kullanıyorlar. Oylamayı iyi izliyoruz, kaydedeceğiz." dedi.
Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapılacak oylamaya ilişkin yaptığı değerlendirmede lehte oy kullanan ülkelere finansal desteği kesebileceklerini ifade ederek, "Yüz milyonlarca hatta milyarlarca dolar alıyorlar bizden, sonra da bize karşı oy kullanıyorlar. Oylamayı iyi izliyoruz, kaydedeceğiz" dedi.
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararına iilşkin Perşembe günü yapılacak oylamaya, Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülkenin temsilcileri katılacak.
Trump'ın imzaladığı tartışmalı kararın mahkum edilmesi için 129 ülkenin oyu gerekiyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!4.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor5.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!
6.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi9.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?10.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







