BM'den Korkunç rapor

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Perşembe, Ağustos 20 2015
Yemen'deki iç savaş sebebiyle milyonlarca sivil en temel gıdalara dahi erişemez hale geldi.
BM'den Korkunç rapor
Birleşmiş Milletler (BM) Arap Yarımadası ülkesi Yemen'de devam eden iç savaş ve ülkenin limanlarına uygulanan abluka nedeniyle milyonlarca sivilin en temel gıdalara dahi erişemez hale geldiğini belirtti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, BM Dünya Gıda Programı Başkanı Ertharin Cousin ülkenin büyük limanlarında devam eden yoğun çatışmalar nedeniyle insani yardımları Yemenlilere ulaştıramadıklarını belirtti.

Mısır'ın başkenti Kahire'de bir basın toplantısı düzenleyen Cousin, "Eğer Yemen halkının acilen ihtiyaç duyduğu yardımları ulaştıramazsak, eğer ticaretin güvenliğini sağlayamazsak ve eğer ülkeye gönderilen yardımlar acilen artırılmazsa korkarım Yemen'de büyük bir felakete tanık olabiliriz" dedi.

Üç günlük Yemen ziyaretinin sonrasında konuşan Dünya Gıda Programı Başkanı, ülkede çatışan tüm grupların insani yardımların geçişine izin vermesi gerektiği çağrısını yaptı.

BM'nin İnsani Yardımlardan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O'Brien ise Yemen'deki siviller için "İçinde bulundukları sefalet akıl almaz boyutlarda" dedi.

O'Brien, her 5 kişiden 4'ünün insani yardımlara ulaşamadığını, neredeyse 1,5 milyon kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını ve kan bankalarının kapandığını aktardı.


Yemen'de Şii Husi hareketine bağlı militanlar Aden limanını ele geçirdikten sonra Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı güçler tarafından geri püskürtülmüştü.

Yemen'de Şii Husi hareketi ile eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih destekçileri, Sünni militanlar ile Suudi Arabistan'da sürgündeki Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi yanlıları ile çatışıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir