BM'den sevgi çocuklarına jest

Dünya çocukları kendi evinde ağırlayan BM'den öğrencilere bir jest daha. Daha önce dünya renklerinin BM'de düzenlediği programı canlı yayınlayan uluslararası teşkilat, bu kez de öğrenciler için hazırladığı özel klibi resmi video internet sitesi olan UN Web TV 'den yayınladı.

BM'den sevgi çocuklarına jest

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, çocuklar için gönderdiği özel mesajda övgüler yağdırmıştı. Sevgi çocuklarının Washington'dan sonraki durağı New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi olmuş, BM yetkilileri ile görüşen öğrenciler, birbirinden renkli gösterilerle izleyenleri kendilerine hayran bırakmıştı. ABD Başkanı Barack Obama'dan sonra BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'da gönderdiği mesajda sevgi çocuklarına destek vermişti


İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİLER

BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) salonunda gerçekleştirilen programa dünyanın farklı ülkelerinden 80 öğrenci katıldı. Yerel kıyafetleri ile sahneye çıkıp yeteneklerini sergileyen öğrenciler izleyicileri büyüledi. Dünya çocuklarına özel mesaj gönderen Ban Ki-Moon, “Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ini selamlamaktan dolayı çok mutluyum. Bu buluşmayı mümkün kıldığı için ve 27 ülkeden genç insanları görüşmeleri, kültür ve dile ait farklılıklarımızı kutlamak için bir araya getiren Peace Island Institute'yi (PII) takdir ediyorum”dedi.

BİZ DAVET ETTİK

Etkinliğin Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Ajandası'na destek verdiğini kaydeden Ki-Moon “Bugünkü buluşmanız, müşterek küresel ilerleme için insan merkezli gezegenimizle dost bir planlamanın uygulanması için dünyanın yakın zamanda kabul ettiği 2030 Sürdürebilir Kalkınma gündemine denk geliyor” dedi. BM'deki çok dilliliğin, dünyanın durumunu daha iyi hale getirmek için iş birliği içinde çalışanlarına yardımcı olduğuna dikkat çeken Ban Ki-Moon “BM'nin başlattığı ve ELS Eğitim Hizmetleri ile ortaklaşa düzenlenen ‘Çok diller tek dünya' isimli kompozisyon yarışması çerçevesinde öğrencileri kendi ana dillerinde olmayan veya o dille öğrenim görmedikleri herhangi bir BM resmi dili ile yeni kabul edilmiş Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili kompozisyon yazmaya davet ettik” dedi.

SİZLERİ TEŞVİK EDİYORUM

165 ülkeden binlerce yazı aldıklarını ve kazanan öğrencilerin temmuzda BM'de konuşma yapacakğını hatırlatan Ki-Moon, “Tamamen farklı bir dili öğrenmek sadece bir insanın kendisi için değil, aynı zamanda küresel bir anlayışın oluşması için bir sermaye olduğuna dair inancımızı bu yarışma aksettirmiştir” ifadelerini kullandı. “Sizler dünya tarihinde, geniş çapta iletişim ve etkileşim sağlama imkanlarına sahip, en büyük neslin genç insanları arasındasınız” diyen Ki-Moon mesajını şu şekilde tamamladı: “Nerede yaşarsanız yaşayın, sizlerin en geniş çaptaki ortak yararlara olan bağlılığınızı göstermenize dünyanın ihtiyacı var. Sizlerin küresel bir vatandaş haline gelmenizi dört gözle bekliyorum. Kültürlere ve dillere olan tutkunuzu daha şefkatli bir dünya inşa etmek için kullanmaya devam etmeniz için sizleri teşvik ediyorum.”

Tarihi bir etkinlik

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin organizatörlerinden Peace Islands Institute (PII) Global İlişkiler Merkezi Direktörü Mehmet Kılıç, yaptığı konuşmasında festivalin BM'de etkinlik yapmasını ‘tarihi' olarak nitelendirdi. Dil ve kültürü tanıtmanın sürdürülebilir bir barışa ulaşmak için çok önemli olduğunu kaydeden Kılıç, bu nokta IFLC'nin BM'nin ‘Sürdürülebilir Kalkınma' amaçlarına katkıda bulunduğunu ifade etti. Kılıç, dünyanın renkleri sloganı ile yola çıkan IFLC'ye BM'de gösteri yaptığı için teşekkür etti. Daha sonra sahneye çıkan öğrenciler, birbirinden güzel performanslarıyla izleyicilerden bol bol alkış aldı.
<< Önceki Haber BM'den sevgi çocuklarına jest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER