Boat Show'da 3 bin liraya tekne, 3 milyon Euro'ya yat


CNR Eurasia Boat Show'da tekne fiyatları 3 bin liradan başlıyor, 3 milyar Euro'yu buluyor.

Fuarda sürat motorları ilgi odağı.

CNR Eurasia Boat Show'da teknelerini tanıtan Karina'nın CEO'su Ersev Sevinçer, markalarından Numarine Yatch'ın talep gördüğüne işaret etti.

Sevinçer, markanın 78 FLYBRIDGE EVOLUTİON modeli ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Ürünümüz 24 metre olup 2x2 1200 beygir makineleri ihtiva ediyor. Minimum miktarda yakıyor. Yerli üretim, ama komponentlerde yabancı markalardan yararlanıyoruz. Tabii daha büyük modellerimiz de var ama fuara sokabildiğimiz en büyük model 78. Onun dışında 102,105 gibi modellerimiz var. Burada tanıtılan modelimiz 3 milyon Euro değerinde olup Boat Show'un en pahalı yatıdır."

Fuarda pahalı yatların yanında uygun bedelli tekneler de sunuluyor. 3 bin liradan başlayan, marka ve modeline göre fiyatlanan bu teknelere talep var.


13-21 Şubat tarihli CNR Eurasia Boat Show'da bini aşkın marka yerini aldı.

Etkinliğin açılış töreninde sektörel problemler ele alındı. Törende IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, barınma sorununun devam ettiğini vurguladı.

Kalkavan, şunları ifade etti:

"Bu, ülkeye yakışmıyor, 26 bin bağlama miktarlı marina ülkemiz için kafi değil. Kendi halkımıza denizimizi kullandırmıyoruz. Böyle bir şey olabilir mi?

Bu yakınlarda Ataköy'de, yeni yapılan marinanın denizden alınan senelik kirası metrekare başına 98 lira. Devlet size denizi veriyor, dolduruyorsunuz, marinayı yapıyorsunuz ve devlete hediye ediyorsunuz. Sizden kira alınmamalı. Neden? YİD modeline göre yapıyorsunuz. Belli bir dönem kullanıp devretmeniz esas YİD'de. Ama o marinayı ful doldursanız dahi 98 lira metrekare rakamı ödeme imkânınız yok. Ful tekne ile doldursanız da ödemiyor. Ancak karada kimi aktivitelerden ve binalardan elde edilecek gelirle bu durumu aşmanız mümkün. Barınma sorunu aşılmalı, bu kadar ücret alınmamalı.

Devlete öneriyoruz bu kadar alınmasın. Anadolu'nun iç taraflarından büyük bölümünden bedava arsa verilir, yatırım yap diye. Ama denizcilere öyle değil. Geriye vereceğiz, bir şey talep etmiyoruz. Tersanelerde yapılan uygulamaların marinalara gelmesi gerekiyor. Bu 100 binlere gitmeli. "
CİHAN
<< Önceki Haber Boat Show'da 3 bin liraya tekne, 3 milyon Euro'ya yat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER