Böbrek hastası tutuklu avukata 3 gün su vermediler


Gözaltına alınan Avukat Murat Keçeci'nin böbreklerinin 3 gün boyunca su verilmediği ve soğukta bekletildiği için iflas ettiği ortaya çıktı. Üniversite raporunda, Keçeci'nin karaciğerinde ciddi enfeksiyon olduğu da dile getirildi.

Özgür Düşünce'den Cihan Acar'ın haberine göre; Trakya Genç İşadamları Derneği'ni hedef alan operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Avukat Murat Keçeci, geçtiğimiz gün böbreklerinden rahatsızlanarak hastaneye sevk edildi. Hayati tehlikesi bulunan Keçeci için avukatları, tahliye talebinde bulundu. Talep, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedildi. Gerekçe olarak da, "Kanser değil ya!" beyanında bulunuldu.

Bunun üzerine Edirne'deki Trakya Üniversitesi'nde yatan Keçece'nin durumuyla ilgili hastane kapsamlı bir rapor hazırladı. Tıp Fakültesi dekanlığının hazırladığı raporda Keçeci'nin sol böbreğinin iflas ettiği ve alınması gerektiği belirlendi. Raporda Keçeci'nin böbreklerinde meydana gelen hasarın dışında karaciğerinde enfeksiyon tespit edildiği rapora yansıdı. Vücudundaki değerler nedeniyle şu anda müşahede altında tutulan Keçeci'nin değerlerinin normale döndükten sonra sol böbreği alınacak.

'KISACA 'ÖL' DEMİŞLER'

Müvekkilinin cezaevinde özellikle bir ayrımcılığa maruz kaldığına dikkat çeken Avukat Fatih Şahinler, şunları söyledi: "Müvekkilimiz cezaevine gönderildiğinde cuma gününe denk gelmişti. Hafta sonu kantin kapalı. 3 kişilik koğuşta tek başına bırakılıyor. Burada Murat Bey'e su verilmiyor. Çeşme suyu zaten bulanık bir su, temiz değil. İçme suyu bulamıyor. Cezaevindeki kötü şartlardan dolayı ilk karantinaya alındığı günden itibaren 3 gün boyunca su içemiyor. Cezaevi idarecileri kendisine , "Haftasonu geldiniz kantin kapalı su veremeyiz" diyor. Musluk suyunu kaynat iç diyorlar. Ama orada yeni geldikleri için ısıtıcıları da yok. Ne su veriyorsun ne ısıtıcı, adama öl diyorsun kısaca."

BUZ GİBİ KOĞUŞTA BATTANİYESİZ

Keçeci'nin cezaevinde tecrit edildiğini söyleyen Şahinler, "Koğuşlar buz gibi ve ilk gittiğinde battaniye yok. Orada da üşütüyor ve vücudu iltihaplanıyor. Pazar günü tekrar F2 nolu koğuşa gönderiliyor. Nerede kalacağına da karar veremiyorlar. Sorgu hakimine 'Hangi eylem' diye soruyoruz, 'Siz bilmiyorsunuz sizin bildiğiniz gibi değil' cevabını veriyor. Ama dosyaya baktığınız zaman bomboş" diye konuştu. Keçeci'nin, vücudundaki iltihaptan dolayı ameliyat edilemediğini belirten Şahinler, "Hem AYM hem AİHM'e başvuracağız var." dedi.

TUTUKLU KOMİSER DE BÖBREKLERİNİ KAYBEDİYORDU

Görevden alınıp tutuklanan Avukat Murat Keçeci'nin müvekkili komiser Ahmet Özdil de aynı kaderi yaşamıştı. Özdil, Silivri'de böbreklerinden rahatsızlandı. 71 gün boyunca ameliyat izni verilmemişti. Basının gündeme getirdiği olay sonrası ameliyat izni verilen Özdil, bu sefer Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, tutuklu koğuşunun tadilatını gerekçe göstererek ameliyatı erteledi. Tepkiler üzerine Özdil ameliyat edilerek böbreklerini kaybetmekten son anda kurtarılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Böbrek hastası tutuklu avukata 3 gün su vermediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER